Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Het centrum van Utrecht in de ogen van bewoners

Het centrum van Utrecht in de ogen van bewoners

Er is onlangs een artikel uitgebracht dat het centrum van Utrecht is uitgeroepen tot beste centrum van het land, maar wat is de mening van de lokale bewoners hiervan en op welke manier heeft dit invloed op hun leven in het hart van de stad?

Nikki en Hester wonen al zo’n 30 jaar in het hart van Utrecht aan de Oude Gracht, als lokale inwoners zijn zij het helemaal eens met de uitslag van het onderzoek. Zij hebben ook gezien dat het steeds drukker wordt in het centrum. Ze vinden het leuk om te zien dat er steeds meer toeristen in het centrum komen want ze willen graag de mooie stad delen met andere mensen, wel is het jammer om te zien dat er steeds minder lokale Utrechters wonen in de binnenstad, “het is jammer om te zien dat de echte Utrechters verdwenen zijn uit de binnenstad, voornamelijk omdat het gewoon te duur is geworden” vertelde Nikki

Ze vinden ze het erg moeilijk om nog consumenten te zijn in de stad, ”het is gewoon een rondje in de buurt lopen voor ons” vertelde Hester, voor de kinderen voelt dit dus ook hetzelfde die zijn opgegroeid in het centrum dus die weten ook niet veel anders.

Ook is er een interview gehouden met Klaas de Jong, inwoner van Utrecht centrum en Horeca medewerker op de Neude, dit is een van de meest drukke en bruisende horeca plekken in de stad,

Over de auteur

Lieve de Jong

Mijn naam is Lieve de Jong, ik ben geboren in 2006 en ik woon in Utrecht, na het afronden van de Havo ben ik dit jaar met veel plezier begonnen aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds ik klein was heb ik al erg gehouden van schrijven en her nieuws volgen daarom hoop ik dus om met deze opleiding hier meer over te leren en hiermee te gaan werken.