Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Openbare toiletten in Utrechtse parken zijn een succes volgens de gemeente maar volgens bewoners vaak dicht

Openbare toiletten in Utrechtse parken zijn een succes volgens de gemeente maar volgens bewoners vaak dicht

Toiletgebouw in park Lepelenburg

 

In Utrechtse parken staan openbare toiletgebouwen, denk aan park Lepelenburg, maar onder de bewoners van Utrecht leeft het sentiment steeds meer dat deze vaker gesloten zijn dan geopend. Toch worden de toiletten ruim tienduizend keer per jaar bezocht. 

Park Lepelenburg is afgelopen jaar meer dan 47.000 keer bezocht. Ondanks de vele bezoeken vinden bewoners dat de toiletten vaak dicht of te onhygiënisch zijn om te gebruiken. ‘Het leeft onder de mensen en het is gewoon gruwelijk irritant’, zegt Victor Paalman (raadslid namens de partij Horizon). Bij hem groeit dit gevoel ook, daarom heeft hij verschillende vragen gesteld aan het College van B&W. Hij vroeg onder andere of dit sentiment klopte en of de toiletten echt zo vaak dicht waren. Het College antwoordde dat dit niet klopte. Zij denken juist dat de toiletten vaak open zijn en zelfs extra gecontroleerd worden. Het College van B&W voert verder geen actie om dit gevoel onder de Utrechtse bewoners te verminderen. Wel geven ze aan dat er een dag kan zitten tussen melding en reparatie. Dit betekent dus dat als er aan het eind van de middag een probleem gemeld wordt, dit vaak de volgende dag pas verholpen kan worden.

‘Je kan prima een tijdelijke voorziening neerzetten, bijvoorbeeld een dixie’, zegt Paalman. Dit kan een eenvoudige oplossing zijn, terwijl er in de tussentijd gewerkt kan worden aan betere toiletgebouwen. De bewoners van Utrecht hopen dat het gevoel dat de toiletgebouwen altijd dicht zijn daalt en dat ze snel weer gebruik kunnen maken van de toiletgebouwen.

Over de auteur

Laura Schram

Laura Schram, 17 jaar en wonende in Huizen, is na HAVO 5 begonnen aan de Hogeschool van Journalistiek in het mooie Utrecht. Vanaf de basisschool roept Laura al dat ze journalist wil worden. Dus door middel van deze studie probeert ze haar droom waar te maken. Laura heeft interesse in van alles en nog wat. Van misdaad tot sport. Het liefst staat Laura over 10 jaar het NOS 8 uurjournaal te presenteren.