Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Mobiele telefoons nu ook verboden op basisscholen: Een zegen of een zorg?

Mobiele telefoons nu ook verboden op basisscholen: Een zegen of een zorg?

Openbare Dalton Basisschool Pieterskerkhof

Op middelbare scholen was het al zover, maar nu dan ook op basisscholen: De mobiele telefoon mag niet meer de klas in. Het gaat om een landelijke afspraak tussen het kabinet en de scholen. Veel ouders maken zich zorgen over deze regel, maar op de Vrije School in Utrecht zijn ze al jaren tegen mobiele telefoons op school. 

Deze gedachte komt voort uit de visie dat samenwerken voorop staat en dit gaat makkelijker als daar geen digitale middelen tussen staan. David Wilbrink, lid van de Medezeggenschapsraad van de Vrije School: “De Vrije School is altijd al terughoudend geweest met het gebruik van digitale middelen. Het is dus een bewuste keuze van ouders om voor deze school te kiezen.” 

Omdat het een bewuste keuze is om voor deze school en het beleid te kiezen, gaat het handhaven op deze regel dan ook zonder grote problemen. De regel is voor iedereen duidelijk: Binnen de poorten van de school worden geen mobieltjes gezien. Het algehele verbod dat sinds dit schooljaar in is gegaan is dus geen grote overgang. 

Op deze school zullen de kinderen in de pauze dus niet snel achter een digibord worden gezet. Ook ziet David dat kinderen hierdoor over het algemeen later een mobiele telefoon krijgen. Dit komt volgens hem omdat de kinderen vooral worden gestimuleerd om samen te spelen en zichzelf te leren vermaken. 

 

Over de auteur

Sophie Meinema

Ik ben Sophie Meinema, 17 jaar oud en sinds dit jaar student aan de Hogeschool Utrecht. Ik volg hier de opleiding Journalistiek. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en heb hier mijn havo-diploma gehaald. Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in tijdschriften en dan vooral de modejournalistiek. Op dit moment ben ik actief in de omgeving van Utrecht centrum.