Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Restauratie Sint Catharinakathedraal afgerond

Restauratie Sint Catharinakathedraal afgerond

De restauratie aan de Sint Catharinakathedraal is afgelopen week afgerond. Na een roerige periode in 2019 is de kerk weer in volle glorie te zien.

De Sint Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36, is uit de steigers. De kerk was toe aan restauratie. Zo is de kerktoren onder handen genomen, waren de stenen toe aan vervanging en is het glas in loodraam gerestaureerd. ‘Een keer in de vijftig jaar moet dit soort onderhoud eigenlijk gebeuren’ zegt Hans Boogerd, pastoor van de Sint Martinusparochie. De Sint Martinusparochie is een gemeenschap van verschillende rooms-katholieke kerken in Utrecht, waaronder de Sint Catharinakathedraal.

In 2019 zou de kerk bijna verkocht worden. Dit omdat het parochiebestuur verschillende dure kerkgebouwen in bezit heeft en zij een van deze kerken een andere bestemming wilde geven. Door verschillend commentaar is er toch besloten de kathedraal  niet te verkopen. Ook de corona periode was niet gemakkelijk voor de Catharinakathedraal. ‘We hebben best last gehad van de corona periode’, zegt Boogerd. Maar nu, na de periode van restauratie, is de gouden haan weer op de kerktoren geplaatst en is de Sint Catharinakathedraal  weer klaar voor gebruik. 

Over de auteur

Laura Schram

Laura Schram, 17 jaar en wonende in Huizen, is na HAVO 5 begonnen aan de Hogeschool van Journalistiek in het mooie Utrecht. Vanaf de basisschool roept Laura al dat ze journalist wil worden. Dus door middel van deze studie probeert ze haar droom waar te maken. Laura heeft interesse in van alles en nog wat. Van misdaad tot sport. Het liefst staat Laura over 10 jaar het NOS 8 uurjournaal te presenteren.