Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Uitval bussen leidt tot frustratie studenten

Uitval bussen leidt tot frustratie studenten

In Utrecht centrum zijn bussen te laat of komen de bussen niet opdagen, dit komt volgens de busbedrijven door het personeelstekort. Deze omstandigheden roepen frustratie op bij de studenten in de stad. Zo meldt de Nederlandse Studentenvakbond dat 75% van alle studenten die met de bus reist hier last van heeft.

 

Het is voor de busbedrijven lastig om de volledige dienstregeling te rijden. Dit komt doordat bedrijven zoals Syntus en U-OV een gebrek aan personeel hebben. Door de niet voltooide dienstregeling vallen bussen in Utrecht centrum vaak uit. ‘Dit zorgt voor overlast onder de studenten die met de bus naar school reizen’, meldt Gijs Grimbergen van de Landelijke Studentenvakbond Utrecht.

Studenten in Utrecht melden dat de problemen met de bussen erger zijn geworden ten opzichte van vorige schooljaren. Ze zeggen ook dat er meer bussen uitvallen op de weg naar huis. ‘Ik ben vaak later thuis dan vorige schooljaren, ik vind dat hier zeker een oplossing voor moet komen’, zegt een student van de Hogeschool Utrecht.

Eind dit jaar hopen de busbedrijven dat de dienstregeling weer compleet benut zou worden. ‘Dit gaat moeilijk worden’, zegt Grimbergen, ‘doordat een verandering in het busverkeer lastig om uit te voeren is.’

Over de auteur

Jorien Fonken

Jorien Fonken (2006) een echte Soester. Is actief op SVJ Media redactie in Utrecht stad. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met hardlopen en luistert vooral vader muziek. Houdt zich het liefst bezig met lokaal misdaad nieuws. Sociaal en creatief ingesteld. Gaat flexibel en zorgeloos door het leven.