Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Leger des Heils leent hulp daklozen park Lepelenburg

Leger des Heils leent hulp daklozen park Lepelenburg

Het park Lepelenburg in Utrecht centrum waar sinds enkele jaren steeds meer daklozen overlast geven aan de omgeving. Leger des Heils biedt deze daklozen onderdak en hulp bij drugsproblemen. Deze hulp is erg gewild bij de daklozen in het park.

 

Zo zijn de daklozen in het park eenzame mensen. ‘Ze komen juist naar dat park’, zegt Marleen medewerker van de organisatie Leger des Heils, ‘doordat ze geen andere plek aangewezen krijgen.’ Op het park zit sinds begin juni een verblijfsontzegging. Sinds dit is ingesteld zijn de problemen van het park nog steeds niet opgelost. ‘De daklozen gaan namelijk naar een andere plek en veroorzaken daar overlast’, meldt RTV Utrecht.

Meestal worden de daklozen weggejaagd. Hierdoor wordt het probleem van de overlast niet opgelost. Een mogelijke oplossing zou zijn om de groep daklozen een plek aan te wijzen, hier komen ze dan niemand tot last. ‘Ze blijven toch altijd ergens terugkomen, het probleem van daklozen zou nooit helemaal verholpen kunnen worden. We zouden de daklozen wel een plek in de samenleving kunnen geven’, zegt Marleen.

Politie zou beter geschoold kunnen worden in psychische problemen van de daklozen. Ze weten hier op dit moment weinig van en kunnen er niet mee omgaan. Hierdoor is de aanpak van politie erg hard tegenover daklozen’, zegt Marleen.

De daklozen met drugsverslaving zijn meestal hele spontane mensen als ze niet aan de drugs zitten. Het leger des Heils wilt helpen, zodat elke dakloze ook kans heeft op een verslaving vrij leven en een eigen woning.

 

De verslaggever Fien van den Berg heeft een audio bericht gemaak. Hierin interviewt ze een omwonende van het Lepelenburg park.

Over de auteur

Jorien Fonken

Jorien Fonken (2006) een echte Soester. Is actief op SVJ Media redactie in Utrecht stad. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met hardlopen en luistert vooral vader muziek. Houdt zich het liefst bezig met lokaal misdaad nieuws. Sociaal en creatief ingesteld. Gaat flexibel en zorgeloos door het leven.