Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Achtste editie Betweter Festival: plek voor ideeën en discussie

Achtste editie Betweter Festival: plek voor ideeën en discussie

Foto: Emily de Vos

Het Betweter Festival is geweest en ook dit jaar moest de organisatie weer keuzes maken in maatschappelijke onderwerpen. Dit jaar was het een enorm succes met tientallen kunstenaars en wetenschappers die hun onderwerpen en gedachtes konden laten zien en horen in TivoliVredenburg.

Van gesprekken over grensoverschrijdend gedrag tot en met experimenten met alcohol, het was allemaal te vinden in het TivoliVredenburg. Door een samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) konden studenten en hoogleraren samen praten met bezoekers over wat hen bezighoudt. Kunstenaar en deelnemer van het Betweterfestival Nieke Koek (42) zegt: ‘De eigenwijze kant wordt besproken en laten zien op het Betweter Festival. Zo heb ik het over hoe kunst kan bijdragen aan een waardig levenseinde, een belangrijk onderwerp die best heftig kan zijn.’

Op het Betweter Festival worden enorm veel maatschappelijke onderwerpen besproken zoals grensoverschrijdend gedrag, framing en bijzondere manieren om te communiceren of overleven. Het Betweter Festival is ook één van de weinige festivals die zoveel wetenschappers, kunstenaars en ook studenten van de HKU bij elkaar brengen.

Emily de Vos spreekt samen met Renske Huijsing, wetenschapsvoorlichter van het Utrecht Medisch Centrum (UMC) over de samenwerking tussen het UMC en het Betweter Festival:

Over de auteur

Xander Hoogzaad

Hallo, ik ben Xander Hoogzaad en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben 17 jaar en kom uit Beverwijk. Ik ben in 2024 begonnen aan deze opleiding en wil uiteindelijk sportjournalist worden. Dit wil ik al worden sinds ik in de brugklas zit en verder vind ik het best leuk om verhalen te maken die zich nu afspelen, of terwijl, het nieuws maken voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Presenteren is één van de dingen die ik goed kan en zie ik later misschien wel de toekomst in.