Utrecht-Centrum

Selecteer Pagina

Bibliotheek Utrecht Draagt Bij aan een Extra Aardig Utrecht

Bibliotheek Utrecht Draagt Bij aan een Extra Aardig Utrecht

Op de “gewoon een beetje extra aardig-dag” staan Utrechters voor elkaar klaar, en hebben ze net iets meer aandacht voor elkaar. Een gratis kopje koffie bij het café om de hoek, een complimentje van een vreemde of een gratis massage; het bruist in Utrecht van de vriendelijke gebaren.

De “gewoon een beetje extra aardig-dag” is een initiatief wat hoort bij de week tegen eenzaamheid. Deze week loopt van donderdag 26 september tot woensdag 2 oktober. Donderdag 26 september wordt de week afgetrapt met de “gewoon een beetje extra aardig-dag”, een dag waarop verschillende organisaties, bedrijven en particulieren hun steentje bijdragen om meer verbondenheid en saamhorigheid te creëren. Dit om eenzaamheid tegen te gaan.

Jan-Kees Mellema (53) werkt bij de bibliotheek Utrecht, een van de deelnemende organisaties. In de bibliotheek worden onder andere chocolaatjes en koekjes uitgedeeld. ‘Er gebeurt in een bibliotheek veel meer dan alleen boeken uitlenen, het heeft een maatschappelijke functie. We zijn eigenlijk de huiskamer van de stad.’  Mellema benadrukt het belang van een actie als deze: ‘het is een eenvoudig initiatief aangezien het bijna niks kost, maar je toch makkelijker in contact komt met mensen. Ook merkt hij de effecten van het initiatief al direct om zich heen: ‘je praat net even langer met mensen en zo hoor je dingen die je anders niet zo snel zou horen. Zo kom je echt even in contact met iemand.’

 

Over de auteur

Indy van den Brandhof

Ik ben Indy van den Brandhof, 20 jaar en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. In 2022 heb ik mijn Havodiploma behaald op het Wolfert Tweetalig in Rotterdam, waarna bij mijn studiekeuze bleek dat journalistiek aan de Hogeschool Utrecht toch echt favoriet was. Mijn passie voor het vak stamt voort uit een oneindige nieuwsgierigheid naar alles wat ik tegenkom. Van psychologie, politiek en geschiedenis tot de sportwereld en de showbusiness, ik kan me eindeloos interesseren en vastbijten in een onderwerp. Mijn brede interesses maken mij een journalist die van elk willekeurig onderwerp een pakkend artikel maakt.