Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Loaf verrast moeders met unieke Moederdag cruffin

Loaf verrast moeders met unieke Moederdag cruffin

UTRECHT – Bakkerij Loaf Sourdough Bakery in Tuinwijk maakt en verkoopt zuurdesembroden en gebakjes. Met hun zelf bedachte cruffin, een croissant in de vorm van een muffin, zijn ze al een uitzonderlijke bakkerij. Daarnaast maken ze voor alle feestdagen een speciaal gebakje, zo ook dit jaar voor Moederdag, de Moederdag cruffin. Medewerkster Chiara Raffa vertelt waarom ze dit doen. “Voor Moederdag is het toch leuk om je moeder extra te verwennen. Dat doen wij door middel van onze cruffin.” 

Waarom hebben jullie een Moederdag gebakje gemaakt?

Met feestdagen bakken we altijd een speciaal gebakje, omdat we merken dat onze klanten dat heel erg leuk vinden en er echt naar uitkijken. Zo hadden we bijvoorbeeld met Koningsdag en Kerst ook een speciaal gebakje gemaakt. Elk jaar maken we weer een ander gebakje. Ook dit jaar vonden we het leuk om voor Moederdag iets te maken. Je kan dan op Moederdag je moeder op een bijzondere manier verwennen. Dat doen wij met een gebakje dat daar helemaal bij past.

Is er concurrentie in de Moederdaggebakjes? Zijn er andere bakkerijen die dit doen?

Het is voor ons altijd leuk om ergens in uit te blinken, we doen iets anders dan andere bakkerijen waardoor we ons echt onderscheiden. Ik weet eerlijk gezegd even niet welke andere bakkerijen dit ook doen of iets soortgelijks aanbieden. In ons vaste assortiment hebben we al cruffins, dat is een combinatie van een croissant en een muffin. Dat zijn croissantdeegjes die in een muffinvorm worden gebakken en daarna gevuld worden met iets lekkers. We hebben er standaard twee in de winkel: eentje met pistachecrème en eentje met rabarber en vanille. Nu vonden we het leuk om voor Moederdag ook een cruffin te maken in een nieuwe smaak.

 Hoe lang zijn jullie bezig geweest om te kijken wat voor gebakje het zou worden?

We hebben een hele goede patissier in ons team en zij is ontzettend creatief, met altijd nieuwe en leuke ideeën waar we uit kunnen kiezen. Zij maakt dan een aantal verschillende smaken, zodat we die allemaal kunnen proeven en samen kunnen bepalen welke het lekkerst is. Deze keer vonden we het gelukkig allemaal meteen heel erg lekker, dus dat was fijn en het maakte de keuze makkelijk. Vorig jaar hadden we een ander gebakje gemaakt voor Moederdag, en dat was toen een gebakje met aardbeien, wat heel goed bij het seizoen paste. Dit jaar hebben we gekozen voor een rode cruffin, met als vulling sinaasappel.

Is het dan een bekend gebakje geworden? Is het populair onder de klanten?

Best wel, want het gebakje is ook te bestellen via onze website en het is echt alleen verkrijgbaar dit weekend, speciaal voor Moederdag. Hierna gaat het weer uit het assortiment.

Over de auteur