Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Cartesiusweg in Utrecht afgesloten tot het einde van het jaar

Cartesiusweg in Utrecht afgesloten tot het einde van het jaar

Door werkzaamheden aan de nieuwe stadswijk Cartesius zal de Cartesiusweg tot het einde van het jaar afgesloten zijn voor fiets- en voetgangers. Er wordt gebouwd aan 770 nieuwe woningen. De weg zal alleen op werkdagen afgesloten zijn.

Voor de bouw van CAB (246 huurappartementen) en Okinawa (165 sociale huurwoningen) wordt er gebruik gemaakt van een inrit aan de Cartesiusweg. Hierdoor mogen fietsers en voetgangers op doordeweekse dagen van 06:00 tot 17:00 deze weg niet betreden. De weggebruikers worden omgeleid maar in het weekend en na werktijden is het fiets- en voetpad weer beschikbaar.

Begin volgend jaar wordt er wéér gebouwd aan 25 stadwoningen die direct aan de Cartesiusweg liggen, verwachting is dan dat het fietspad volledig afgesloten wordt. Het gehele project van Cartesius zal volgens de voorspelling in 2028 klaar zijn.

Maxime woont vlak bij de Cartesiusweg, de afsluiting van de weg heeft invloed op haar dagelijks leven. Er is meer chaos in de wijk en ze moet rekening houden met de tijdsindeling van haar dag door de omleiding. ‘’Je kan wel lekker klagen met je buren over de bouw en overlast, dat vind ik dan wel weer positief.’’

Over de auteur

Sophia Voest

Sophia Voest (Utrecht, 2005). Ze is een echte Utrechter, geboren en getogen. Ze heeft haar hele leven in Utrecht Noord gewoond en is nu student Journalistiek op de HU. Ze is geïnteresseerd in onderwerpen zoals het milieu en klimaat. Ze heeft in de horeca gewerkt maar is nu werkzaam in de thuiszorg.