Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Btw-verhoging veroorzaakt zorgen onder minderbedeelde sporters

Btw-verhoging veroorzaakt zorgen onder minderbedeelde sporters

Foto gemaakt door Milan Lever.

Het kabinet heeft plannen gemaakt om te bezuinigen op sport. Dat is tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt. Het plan is om de btw op bijvoorbeeld een sportschool-abonnement van 9% naar 21% te verhogen.  

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat ze van plan zijn de btw op sportondernemingen van 9% naar 21% te laten stijgen. De verhoging van btw op sport en cultuurbrengt naar verwachting ruim 2,3 miljard euro op.  

Bij sportschool ‘The Colosseum Gym’ in Overvecht zijn ze bang voor de btw-verhogingen. In de coronaperiode is deze sportschool erg veel leden kwijtgeraakt, hier zijn ze nog steeds niet van hersteld. Nu komt het volgende obstakel, de btw-verhoging.  Daan Kortland, de eigenaar van The Colosseum, vertelt in een interview met DUIC: ‘Daarnaast zitten we ook nog eens in Overvecht, ook de minderbedeelden moeten bij ons gewoon kunnen sporten. Door het verhogen van het btw-tarief wordt dat juist minder aantrekkelijk.’ 

Een lid van The Colosseum vertelt: ‘Ik ben het niet eens met de btw-verhoging. Nu moet ik meer belasting betalen en weet ik niet of ik wil blijven sporten als het zo duur wordt.”  

De btw-verhoging geldt niet alleen voor sportondernemingen, maar ook voor boeken, concerten, kaarten voor sportwedstrijden en openbare musea.  

Hoewel 1 januari 2026 nog lang duurt zijn er al enige zorgen onder de sporters. Zo ook bij Frederieke, lid van The Colosseum Gym in Overvecht. Verslaggever Milan Lever sprak met haar hierover.

Over de auteur