Utrecht Science Park

Selecteer Pagina

Biologisch eten: Is het zijn prijs waard?

Biologisch eten: Is het zijn prijs waard?

Bron: Tom den Boer

Utrecht Science Park – Op 5 december is het Wereld Bodemdag, een dag waarop we stilstaan bij de waarde van de bodem onder onze voeten. Dit omvat niet alleen de akkers waar gewassen worden verbouwd, maar ook de grond waar het vee graast.

Biologische producten winnen steeds meer aan populariteit. Zo is de omzet van biologische voeding met 42% gestegen ten opzichte van 2021. Dit heeft geleid tot een biologisch omzetaandeel van 3,8%.

Maar zijn biologische producten hun prijskaartje wel waard? IJmert de Vries, docent Diergeneeskunde op de Universiteit Utrecht en leidinggevende van veeteeltboerderij De Tolakker in het Utrecht Science Park, vertelt ons meer. De boerderij, die van de Universiteit Utrecht is, heeft een biologische melkveetak en draagt actief bij aan duurzaamheid.

Over de auteur

Tom den Boer

Mijn naam is Tom den Boer (2003). ik volg de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht na een halfjaar een eigen kleuterklas te hebben gehad. Ik ben een nieuwsgierig en ambitieus iemand en ik later zou ik graag voor de krant willen werken.