Utrecht Science Park

Selecteer Pagina

Grand Café Living in concurrentiestrijd met foodtrucks

Grand Café Living in concurrentiestrijd met foodtrucks

bron: Tom den Boer

Utrecht Sciencepark – De recent geopende zaak Grand Café Living, dat in april zijn deuren opende. Heeft zichzelf benoemd als de ‘Heart of the campus.’ Staat voor een grote uitdaging. Hoe kan een bedrijf concurreren in een klimaat waar foodtrucks steeds populairder worden. In gesprek met Wietse van Gellekom komen we meer te weten over de concurrentiestrijd.

 

‘Wij zijn een woonkamer voor studenten en docenten, vandaar ook de naam Living’, vertelt Van Gellekom, terwijl hij de visie van het bedrijf uitlegt. Het bedrijf opende de deuren op het moment dat de foodtrucks al aanzienlijk aanwezig waren op de campus. Ze staan voor duurzaamheid en hebben een ruim assortiment van vegetarische en veganistische gerechten. Komen hier wel studenten op af?

 

‘Ik dacht van wel’, gaf Van Gellekom toe. ‘Maar we zien meer docenten die willen vergaderen of in een neutrale sfeer hun werk willen doen’, Vertelt Van Gellekom. De hoge prijzen die het café vraagt, spelen hier een rol in. ‘Bij een foodtruck kan je toch voor de helft van de prijs ook een lekker broodje halen’, aldus Van Gellekom. Het bedrijf wil ook in de lente een afhaalluik openen om het aanbod verder te versterken.

 

Concurreren met de foodtrucks doet het bedrijf, dus door hun unieke ambiance en menukaart. Grand Café Living weet tevens een huiskamergevoel te creëren, een ruim assortiment van vegetarische en veganistische gerechten aan te bieden en een afhaalluik in april te openen.

Over de auteur

Tom den Boer

Mijn naam is Tom den Boer (2003). ik volg de opleiding journalistiek op de Hogeschool Utrecht na een halfjaar een eigen kleuterklas te hebben gehad. Ik ben een nieuwsgierig en ambitieus iemand en ik later zou ik graag voor de krant willen werken.