Tandartspraktijk ervaart extra drukte door economische crisis

Tandartspraktijk ervaart extra drukte door economische crisis

Foto door: Pierette Brand, Tandartspraktijk Hutter

Utrecht west – Geld besparen is voor veel mensen door de economische crisis van groot belang. Daarom is naar de tandarts gaan voor sommigen gedaald op hun lijstje van belangrijke zaken. Tandartspraktijk Hutter ervaart nu extra drukte, doordat het percentage tandproblemen toegenomen is onder mensen die al langere tijd niet meer op de halfjaarlijkse controle zijn geweest.

Regelmatig de tandarts bezoeken is essentieel voor een gezond gebit. Tandartsen raden aan om ieder half jaar langs te komen voor een nazicht. Tijdens dit bezoek wordt gecontroleerd of er geen vervelende ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in die 6 maanden, zoals gaatjes, tandvleesontstekingen of erger. Door tweemaal per jaar naar een tandarts te gaan, kan men problemen in een vroegtijdig stadium aanpakken. Deze bezoeken voor langere tijd overslaan, vergroot de kans groter dat kleine gaatjes uitgroeien tot ontstekingen.

Volgens de receptioniste van tandpraktijk Hutter in Utrecht west hebben mensen die regelmatig naar de tandarts gaan uiteindelijk minder uitgaven aan mondzorgkosten. Als iedereen jaarlijks zijn gebit zou laten controleren, zou dit voor veel mensen juist een besparing kunnen betekenen.

‘Met ons preventieteam benaderen we nu mensen om nog langs te komen, voor het einde van het jaar is aangebroken. Nu is het goedkoper en kunnen we eventuele tandproblemen die zijn komen opzetten, voordeliger behandelen.’ Aldus receptioniste van tandartspraktijk Hutter.

Tekst door: Pierette Brand

Audio door: Kyra Johnson

Over de auteur

Pierette Brand

Mijn naam is Pierette Brand. Ik woon in Rotterdam en ik ben 21 jaar oud. in het dagelijks leven heb ik een ondernemende en nieuwsgierige houding wat zich uit in mijn journalistieke werk. Nadat ik mijn opleiding journalistiek heb afgerond, wil ik graag in de weer gaan met wereldse zaken, maar voor nu houd ik me bezig met de wijk Utrecht west.