ONGEKUK DOOR BOTSING MET  STADSBUS OP DE VLEUTENSEWEG

ONGEKUK DOOR BOTSING MET  STADSBUS OP DE VLEUTENSEWEG

Afbeelding: Jill van Tilborg

Utrecht-  Vrijdag 24 Maart is er een dodelijk ongeluk geweest op de Vleutenseweg.

Daarbij was er een botsing tussen overstekende voetgangers en een stadsbus.

Het ongeval gebeurde vroeg op de ochtend, rond acht uur. Door het ongeluk is een persoon om het leven gekomen. De andere persoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren loopt nog.

 

Wat er die dag heeft plaatsgevonden

 Het ongeluk gebeurde rond acht uur in de ochtend. Twee jonge kinderen, zus (7 jaar) en broertje (5) jaar waren hoogstwaarschijnlijk op weg naar hun basisschool in de buurt.

Terwijl zij wilden oversteken bij een druk kruispunt bij de Vleutenseweg werden zij beide geschept door een stadsbus. Naar hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzoek gedaan. Het kruispunt staat in de wijk bekent als extreem druk. Dat komt voor een groot deel door de dubbele busbaan die er is. Er zijn tevens ook geen stoplichten en voetgangerspaden bij het kruispunt. Veel buurtbewoners hebben zich daar al eerder over uitgesproken naar de gemeente.

Na het ongeluk

 Het ongeluk gebeurde tijdens de spits, het was druk op straat. De stadsbus die betrokken was bij het ongeluk zat erg vol. Veel mensen hebben het ongeluk kunnen zien gebeuren.

Veel eenheden kwamen bij het ongeluk. Politie, ambulance en zelfs een trauma helikopter kwamen te pas. De plek van het ongeluk stond omringd met witten tenten, en de omliggende straten waren afgezet.

De mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren konden terecht bij het lokale buurtcafé

op de hoek tegenover het kruispunt (Café West). Veel mensen waren erg ontdaan van de gebeurtenis en waren in shock. Daarom is er slachtofferhulp aangeboden aan de betrokkenen. De inzittende van de bus zijn niet gewond geraakt.

“Ik heb het kruispunt altijd al akelig gevonden, Maar dit had ik  echt niet zien aankomen”

 Bron: Buurtbewoonster ( Nieuw-Engeland )

 Reactie van Sharon Dijksma

 Later diezelfde dag reageert ook de huidige burgermeester van Utrecht, Sharon Dijksma op twitter.

 “Wat een drama. Mijn hart huilt. Ik wens de nabestaanden en betrokken familieleden alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft”

 

 Herdenkingsplek voor de slachtoffers

Op de hoek tegenover de plek van het ongeval komen af en toe mensen samen. In shock van wat er heeft kunnen plaatsvinden. Kaarsjes, knuffels, briefjes en bloemen worden er neergelegd. De mensen die er staan houden even een moment van stilte.

Zo ook een moeder met een kindje achterop de fiets.

“Ik heb zelf een kind, dit gaat door merg en been”

 Bron: vrouw, met kindje achterop de fiets

De plek van het ongeluk diezelfde avond

 Waar het ongeluk heeft plaatsgevonden staan verschillende gele tekens en markeringen op de weg. Als je weet wat er heeft plaatsgevonden is het een naar gezicht.

Hoe nu verder?

 De gemeente Utrecht laat weten dat het onderzoek nog in volle toeren gaande is, Maar dat er op dit moment nog te weinig informatie bekend is om nu al meer dingen vrij te geven over het ongeval.

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur