Het ongedefinieerde pad van creatieve vrijheid en grenzeloze mogelijkheden

Het ongedefinieerde pad van creatieve vrijheid en grenzeloze mogelijkheden

Foto: Bilge Can Gürer via Pixabay

Utrecht West – Annabel Schouten (1999), een getalenteerde kunstenares uit Utrecht, deelt haar unieke reis van zelfontdekking en artistieke veelzijdigheid, waarbij ze traditionele definities overstijgt en zichzelf toestaat om grenzeloos te creëren.

‘Tijdens mijn studie was ik constant op zoek naar mijn ware identiteit en wie ik wilde worden als professional. Ik wilde niet alleen ontdekken wat ik kon bijdragen aan de samenleving, maar ook hoe ik een impact kon hebben op het leven en de evolutie.

Ik zag in dat ik mezelf niet kon vastpinnen op één specifiek label. Ik herkende weliswaar elementen van verschillende kunstvormen en beroepen, zoals geluidskunstenaar, regisseur, muzikant, artistiek onderzoeker en nog veel meer, maar geen van deze definities omvatte mijn volledige wezen. En toen drong het tot me door dat er kracht schuilt in het niet in een hokje passen. Door niet te worden beperkt tot ‘iets’, creëerde ik juist de ruimte om alles te zijn wat ik wilde, wanneer ik maar wilde, en om iets te worden dat nog niet bestond.

Titels zijn slechts momentopnames, ze definiëren me niet volledig. Ik zie mezelf nog steeds als een kunstenares die voortdurend evolueert, die haar eigen ruimte creëert om te denken en te creëren, zelfs buiten de beperkingen van traditionele definities.

Met mijn kunst wil ik nieuwe mogelijkheden verkennen, mensen inspireren en de wereld om me heen transformeren. Ik noem mezelf tegenwoordig een ‘muzieklandschapskunstenaar’, omdat ik geluiden tot leven wil brengen en een betoverend muzikaal landschap wil creëren. Daarnaast ben ik een ‘geluidsvinder’, altijd op zoek naar verborgen geluiden die ik op unieke wijze kan laten resoneren. En als ‘instrumentcomponist’ ontwerp en vormgeef ik niet alleen muziek, maar ook de instrumenten zelf. Tenslotte beschouw ik mezelf als een ‘vriendelijke en uitnodigende activist’, iemand die kunst gebruikt als een krachtig instrument om mensen samen te brengen en bewustwording te creëren.

Maar ik wil benadrukken dat deze titels me niet volledig definiëren. Ze zijn slechts een glimp van wie ik ben en de mogelijkheden die ik wil verkennen. Ik blijf mezelf uitdagen, nieuwe vormen van expressie ontdekken en een positieve impact hebben op de wereld om me heen.

Het is niet zozeer wat ik creëer dat belangrijk is, maar de redenen achter mijn creaties. Mijn werk heeft een waarde die verder reikt dan het werk zelf. Het is een instrument om de natuur te ervaren, vreemden te ontmoeten, te luisteren, te openen en bewust te worden. Kunst is voor mij een krachtig gereedschap geworden, een middel om bij te dragen aan de samenleving, het leven en de evolutie.

Met mijn onconventionele benadering en mijn vermogen om de wereld om me heen te beïnvloeden, wil ik anderen inspireren om hun eigen creatieve pad te volgen. Ik geloof dat iedereen de vrijheid heeft om hun eigen unieke stem te vinden en hun verhaal te delen. Kunst is een krachtige taal die grenzen kan doorbreken en emoties kan overbrengen. Ik hoop dat mijn werk anderen aanmoedigt om hun eigen creatieve reis te omarmen en hun eigen betekenisvolle bijdrage aan de wereld te vinden.’

Met haar grenzeloze visie en haar toewijding om de status quo uit te dagen, blijft Annabel Schouten een inspirerende kracht in de kunstwereld. Haar woorden wekken de verbeelding tot leven, nodigen uit tot nieuwe perspectieven en moedigen anderen aan om de beperkingen los te laten en hun eigen creatieve pad te volgen.

Over de auteur

Sem Gelissen

Mijn naam is Sem Gelissen. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Limburg, maar momenteel woonachtig in Utrecht. Ik ben zeer breed geïnteresseerd, en daarom kunnen jullie een hoop verschillende onderwerpen van mij verwachten. Ik hoop dat mensen kennis opdoen door middel van mijn producties.