Woerden

Selecteer Pagina

Van Rossum scoort hoog in de Terras Top 100: “we zaten vol spanning af te wachten”

Van Rossum scoort hoog in de Terras Top 100: “we zaten vol spanning af te wachten”

Het is begin van de middag op het terras van Van Rossum in Woerden. De zon brandt fel op het kerkplein, schaduwen zijn schaars. Toch zijn de tafeltjes op het terras goed gevuld. De temperatuur loopt richting de dertig graden, maar de bediening blijft soepel en vriendelijk bewegen tussen het zomerse publiek. Van Rossum is deze week verkozen tot nummer 36 in de Terras top 100 van Nederland, en dat is te merken.

 De landelijke notering komt voor het team van Van Rossum precies op het moment dat het terras onder druk staat door de zomerse hitte. Restaurantmanager Renee Nap noemt het “superleuk” om zo hoog te eindigen. “Het team vindt het echt geweldig. We doen ieder jaar mee. Vorig jaar haalden we de lijst niet eens, het jaar ervoor stonden we op plek 98. Dus dit jaar zaten we echt in spanning af te wachten. Toen de nummer 50 voorbijkwam dachten we: zitten we serieus in de top 50? En dan eindig je op 36. Dat is natuurlijk fantastisch!”

De Terras Top 100 wordt jaarlijks samengesteld door vakjury’s die terrassen beoordelen op onder andere gastvrijheid, service en uitstraling. Van Rossum scoorde vooral hoog op de eerste twee punten. “We hebben veel aandacht besteed aan het terras,” verteld Nap. “We hebben de afgelopen maanden lampjes opgehangen, de luifel grondig schoongemaakt, echt gewerkt aan sfeer en uitstraling. Maar ook de service is iets waar we continu aan blijven sleutelen.”

Hoewel de notering in de lijst niet direct voor meer gasten zorgt, Van Rossum is in Woerden al een gevestigde naam, valt het nieuws wel op bij de gasten. “Vanmorgen hoorde ik mensen op het terras zeggen: ‘O, wat leuk dat jullie op plek 36 zijn geëindigd!’ Ze weten het dus wel. Maar mensen komen hier sowieso graag ontbijten, lunchen en borrelen.”

De weersomstandigheden maken de werkdag deze week extra uitdagend. Het is heet op het kerkplein waar het terras ligt. Toch is het team zichtbaar op elkaar ingespeeld. Binnen is het koeler, maar de terrastafels blijven favoriet. “We hebben gisteren een goede lunch gedraaid”, zegt Nap. “Maar je merkt wel: als het echt warm is, zoeken mensen ook het water op. De opkomst is dan wat wisselvalliger.”

Om het personeel fit te houden, wordt er extra goed op elkaar gelet. “Collega’s wisselen elkaar af zodat niemand te lang in de zon hoeft te staan. We dragen luchtige kleding, zolang het representatief blijft, en we zorgen dat iedereen genoeg drinkt en zich goed insmeert.”

De sfeer op warme dagen is volgens Nap juist opvallend goed. “Iedereen is vrolijk. De gasten zijn blij, en dat maakt het werken leuk.”

Met de 36e plek op zak kijkt Van Rossum al voorzichtig vooruit naar volgend jaar. Nap wil volgend jaar minimaal in de top 20 staan. “Als het budget het toelaat, willen we kijken wat we nog kunnen toevoegen aan het terras. Ideeën genoeg. Daarna ligt de focus op nog betere service.”