Van donderdag 14 november tot aan januari staat Gerard de Groot met zijn foodtruck oliebollen te bakken in Harmelen. Normaal gesproken staat hij met zijn kar op allerlei verschillende evenementen in het land, maar nu voor even niet. Met de unieke tips van zijn moeder is hij aan de slag gegaan om de lekkerste oliebollen te bakken, maar zelf voegt hij ook iets bijzonders toe: saffraan.
Wat Gerard zijn kraam zo uniek maakt zijn vooral zijn hartige oliebollen. Zo verkoopt hij oliebollen met ham en kaas, maar dus ook met saffraan in het beslag. ‘Ik ben een man van concepten en heb die van mijn moeder verder uitgewerkt. Ik ben een perfectionistisch persoon en wil graag de beste oliebol bakken, dus ik dacht ik voeg saffraan toe aan het beslag’, vertelt Gerard. Verder experimenteert hij ook met Marokkaanse kruiden en is hij zelfs van plan de ‘rookworstoliebol’ uit te brengen.
Zichzelf onderscheiden van de rest is voor Gerard erg belangrijk. ‘Met hotdogs en hamburgers kom je tegenwoordig niet gauw meer binnen, want dat is er allemaal al, maar als je met iets origineels komt nemen ze je direct op’, legt de Harmelenaar uit. Hij hoopt nog een maand te kunnen knallen in Harmelen en zijn concepten verder uit te breiden, zodat hij straks nog meer succes kan gaan boeken.
Niet iedereen is echter fan van Gerard zijn hartige oliebollen met saffraan. Een medewerker van Welkoop, de winkel waar Gerard staat met zijn kraam, was goudeerlijk: ‘niet lekker, echt totaal niet mijn ding’. Het enthousiasme over zijn nieuwe bollen is dus nog niet bij iedereen te vinden. Overigens vervolgde ze haar antwoord wel met dat zijn normale oliebollen hartstikke lekker waren.
Max Wolf sprak met Gerard de Groot