Zeist

Selecteer Pagina

Eerste alcoholvrije slijterij ‘Zero Zeroo’ opent zijn deuren

Eerste alcoholvrije slijterij ‘Zero Zeroo’ opent zijn deuren

De alcoholvrije slijterij Zero Zeroo

ZEIST – De vraag naar alcoholvrije dranken is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Om op deze trend in te spelen, openden drie vrienden hun eigen alcoholvrije slijterij in Zeist. Twee weken geleden vond de feestelijke opening plaats.

De oprichters, Nicolas Broos, Wibe van der Linden en Jaap den Teuling merkten dat ze niet de enige waren die behoefte hadden aan een goed alternatief voor alcohol. “De vraag naar alcoholvrije dranken is gestaag toegenomen”, vertelt Broos. Zo ontstond het idee voor Zero Zeroo, een slijterij die de best geselecteerde alcoholvrije bieren, wijnen en mocktails verkoopt.

De slijterij biedt tastings aan om klanten kennis te laten maken met de smaken en de kwaliteit van de dranken. Ze zorgen dat er altijd wat openstaat in de winkel om te proeven. “Met name in de wijn is er veel nieuwsgierigheid naar’, vertelt Broos. Om hun naam te verspreiden zijn de eigenaren ook actief op social media en in de lokale kranten.

De oprichters van Zero Zeroo kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrij, niet alleen vanwege hun gezondheid maar ook voor de smaakbeleving. ‘Wij verwachten dat de vraag naar alcoholvrije dranken nog meer zal worden en hopen daarop te kunnen inspelen door nog meer vestigingen te openen”, vertelt Broos.

Floor Koopmanschap heeft Nicolas Broos geïnterviewd over de relevantie van Zero Zeroo in de huidige markt. Luister naar het interview hieronder:

Over de auteur

Floor Koopmanschap

Floor Koopmanschap (2005) is eerstejaarsstudent Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij koos voor deze opleiding omdat, ze geïnteresseerd is in het nieuws en het erg leuk vindt om contact te leggen met mensen. Haar ambitie is om later te werken bij een radio-omroep of een televisieprogramma. Floor Koopmanschap komt uit Leusden.