Zeist

Selecteer Pagina

Verspillingsvrije week: ondernemers staan stil bij voedselverspilling

Verspillingsvrije week: ondernemers staan stil bij voedselverspilling

Koffiebar 'De Koffietafel'

ZEIST – De landelijke Verspillingsvrije Week vond afgelopen 9 tot en met 15 september plaats. In deze week stond het tegengaan van voedselverspilling centraal. Verschillende ondernemers in Zeist droegen hier op elk hun eigen manier aan bij.

Tijdens de Verspillingsvrije Week wordt iedereen aangemoedigd zo verspillingsvrij mogelijk te werken. Verschillende ondernemers in Zeist werken het hele jaar door zo duurzaam mogelijk door middel van Too Good To Go. Deze organisatie zet zich in om voedselverspilling tegen te gaan: gebruikers van de app kunnen voor een zacht prijsje voedselpakketten kopen die bedrijven normaal gesproken zouden weggooien.

De ondernemers van koffiebar ‘De Koffietafel’ in Zeist staan op hun eigen manier stil bij de Verspillingsvrije Week. Barista Liselot legt uit dat de koffiebar enkele maatregelen treft om zo min mogelijk voedsel te verspillen: ‘We bestellen onze taart niet bij een groothandel, maar bij onze buren. Op deze manier zorgen we ervoor dat we niet te veel bestellen en aan het eind van dag dus minder overblijft. Wat er overblijft nemen onze werknemers vaak mee naar huis.’

Door in kleine hoeveelheden te bestellen, gaat ‘De Koffietafel’ op drukke dagen snel door de taart heen. ‘In dat geval bellen we de buren en maken zij de hoeveelheid taart die we nodig hebben’, vertelt Liselot.

Over de auteur

Simone ten Westeneind

Simone ten Westeneind (2005) uit Helmond is eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij heeft voor deze studie gekozen, omdat ze graag verhalen van anderen wil overbrengen. Daarnaast heeft ze een grote interesse voor de misdaadjournalistiek. Haar ambitie is om later bij een tijdschrift te werken of de misdaadjournalistiek in te gaan.