Zeist

Selecteer Pagina

Natte voeten in parkeergarage Emmaplein

Natte voeten in parkeergarage Emmaplein

Natte voeten in parkeergarage Emmaplein

Zeist – De parkeergarage onder het winkelcentrum aan het Emmaplein stond de afgelopen week onder water door flinke regenval. Jolanda (62) werkt bij de parkeerservice en vertelt: ‘Ik ben al 4 dagen aan het schrobben om het water weg te krijgen.”

In de afgelopen week viel er in Zeist ongeveer 20 milliliter regen, wat zorgde voor wateroverlast. Dinsdagavond rond 23:00 begon de vloer in de garage redelijk nat te worden. Dit gebeurde echter ook al een keer in het voorjaar volgens Jolanda. Ze merkte het ook aan de drukte. ‘Veel mensen gaan nu sneller naar een andere garage, omdat zij hier anders natte voeten krijgen.’

Bij de garage zijn 2 ingangen waar de afvoerputten niet goed genoeg werken, waardoor het water van de straat omlaag stroomt naar de parkeerplekken toe en het moeilijk weer weg kan. Ook nemen de auto’s die binnen komen rijden water met zich mee wat de situatie alleen nog maar verergerd.

De gemeente is bezig met een plan uitwerken voor het aanleggen van nieuwe afvoerputten en leidingen. Tijdelijk gebruikt de parkeerservice een schrobmachine om het water weg te halen. Er wordt sinds woensdagochtend gewerkt met de machine en Jolanda hoopt dat de gemeente snel start met de leidingen aanleggen.

 

 

(Verslaggevers Aimee-Claire Punselie en Amelie Vlaar waren bij de parkeergarage aanwezig en spraken daar met Jolanda over de wateroverlast).

Over de auteur

Aimee-Claire Punselie

Aimee-Claire Punselie (14-03-2005) is eerste jaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij koos voor deze studie omdat schrijven, fotograferen en sporten altijd grote passies zijn geweest. Naast haar creativiteit de vrije loop laten gaan vindt ze de juiste feiten de wereld in helpen erg belangrijk. Zo citeerde zij : ’Een eerlijke wereld is een betere wereld, maar bedrog en leugens brengt ellende en daar doe ik niet aan mee." Haar ambitie is om later te gaan werken bij de New York Times en of de sport journalistiek binnen Spanje, waarbij zij zich vooral wil focussen op fotograferen en of het schrijven. In klas 2 op de middelbare Vrije School schreef zij al een krantje, waarin vooral informatie verscheen over sport. Zij maakt graag foto's met haar digitale en analoge camera's van voornamelijk plekken. Zij komt zelf uit het prachtige Den Haag en naast dat zij Utrecht een fantastische stad vindt zou zij gaan huilen als zij geen Hagenees zou zijn.