Zeist

Selecteer Pagina

Nieuwste ontwikkeling Stationsomgeving Bunnik: inwoners worden meer betrokken

Nieuwste ontwikkeling Stationsomgeving Bunnik: inwoners worden meer betrokken

Wethouder en projectbestuurder stationsgebied, Hilde de Groot met de samenwerkingsovereenkomst.

BUNNIK – In februari 2023 is de gebiedsvisie voor de Stationsomgeving Bunnik gepubliceerd door de Gemeente Bunnik, echter zijn er nog steeds vragen en zorgen bij de omwonenden over deze visie. 

Sinds de bekendmaking van de bouwvisie in de Stationsomgeving te Bunnik is er sprake van ophef onder de inwoners van het dorp. Omwonenden klagen bijvoorbeeld over de hoogbouw die te zien was op tekeningen en sommigen beweren dat hun eigendom niet op de tekeningen uit de visie staat, zo bleek onder andere uit insprekers tijdens het Open Huis april 2023. Nadien blijven er vragen over de huidige stand van zaken.

De communicatie met Bunnikers is volgens Hilde de Groot (wethouder en projectbestuurder stationsgebied) een proces dat op allerlei manieren gaat gebeuren, zodat de gemeente een groter bereik heeft onder de inwoners. ‘Er zijn heel veel verschillende soorten inwoners, mensen die daar misschien ooit willen gaan wonen, mensen die er omheen wonen, ondernemers die een pand hebben in het gebied’, aldus De Groot.

Naar aanleiding van het eerste plan van de stedenbouwkundige gaat de gemeente Bunnik binnenkort van start met het bespreken van deze concepten met de inwoners.

Julia Koch heeft met Hilde de Groot gesproken over de stand van zaken omtrent de stationsomgeving Bunnik. De Groot vertelt eerst over het masterplan dat de gemeente gaat opstellen.

Over de auteur

Julia Koch

Julia Koch (Monnickendam, 2005) is sinds 2024 eerstejaarsstudent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. De studiekeuze is gemaakt op basis van haar nieuwsgierigheid en de wil om creativiteit te combineren met het kritisch kijken. In een later stadium, heeft Julia de ambitie om te werken in de misdaad- of tijdschriftjournalistiek. Om al ervaring op te doen heeft ze de schoolkrant op haar voormalige middelbare school opgezet en is ze tegenwoordig werkzaam als vrijwilliger bij OmroepPIM te Waterland. ‘Als ik iets op het spoor ben, dan laat ik het niet los voordat ik de waarheid ken.’