Zeist

Selecteer Pagina

De traditionele oliebollenkraam van Baegen is terug

De traditionele oliebollenkraam van Baegen is terug

 

ZEIST- Het Oliebollen seizoen is weer begonnen, de verkoop in Zeist is in volle gang. Frans Baegen staat weer met zijn familie kraam op het Emmaplein. Deze kraam is al jaren een begrip in Zeist.  

  

Elke oktober keert de oliebollenkraam van de familie Baegen terug op het Emmaplein. Hier worden oliebollen, appelflappen en andere varianten op de oliebol verkocht. Het geheime recept wordt al tijden doorgegeven in de familie, zelfs mensen die bij de kraam werken weten niet allemaal het recept. ‘Dit is een heel proces, er zitten ingrediënten in die maar heel weinig oliebollen bakkers weten’, vertelt Baegen.  

  

In het jaar 2023 zijn de prijzen wat verhoogd vanwege de hogere kosten, maar dit jaar is er besloten om de oliebollen dezelfde prijs te houden: 1,50 voor 1 oliebol en 4 euro voor 4 bollen. De oliebollenkraam is geopend met de feestdagen en opent elke dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 zijn deuren. 

De oliebollenkraam op de Voorheuvel is weer geopend! Aimee-Claire Punselie ging langs om een reportage te maken over de gebakkraam van Baegen.

 

Over de auteur

Aimee-Claire Punselie

Aimee-Claire Punselie (14-03-2005) is eerste jaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij koos voor deze studie omdat schrijven, fotograferen en sporten altijd grote passies zijn geweest. Naast haar creativiteit de vrije loop laten gaan vindt ze de juiste feiten de wereld in helpen erg belangrijk. Zo citeerde zij : ’Een eerlijke wereld is een betere wereld, maar bedrog en leugens brengt ellende en daar doe ik niet aan mee." Haar ambitie is om later te gaan werken bij de New York Times en of de sport journalistiek binnen Spanje, waarbij zij zich vooral wil focussen op fotograferen en of het schrijven. In klas 2 op de middelbare Vrije School schreef zij al een krantje, waarin vooral informatie verscheen over sport. Zij maakt graag foto's met haar digitale en analoge camera's van voornamelijk plekken. Zij komt zelf uit het prachtige Den Haag en naast dat zij Utrecht een fantastische stad vindt zou zij gaan huilen als zij geen Hagenees zou zijn.