Zeist

Selecteer Pagina

Seyst.nu en NieuwDemocratischZeist samen in Austerlitz voor laagdrempelig spreekuur

Seyst.nu en NieuwDemocratischZeist samen in Austerlitz voor laagdrempelig spreekuur

Van links naar rechts: Carlo Fiscalini, Tijmen Visser en Petra Bakels in het Dorpshuis Austerlitz.

Austerlitz – De lokale politieke partijen Seyst.nu en NieuwDemocratischZeist hebben een openbaar spreekuur gehouden in het Dorpshuis Austerlitz. Bewoners konden langskomen bij dit spreekuur om hun problemen aan te kaarten bij de partijen.

 

De partijen organiseren rond de twee maanden zo’n openbaar spreekuur, telkens in een andere wijk of kern van de gemeente om zo beschikbaar te zijn voor alle bewoners. Bij dit spreekuur kwam één bewoner met een probleem rondom een fietspad wat zowel in de gemeente Zeist als in de gemeente Driebergen ligt, hier werd alle aandacht van de avond op gefocust.

 

Juno Smit is langs geweest in Austerlitz en heeft een audioreportage gemaakt over het spreekuur van de twee lokale partijen.

Over de auteur

Juno Smit

Juno Smit (2005) is eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zij koos voor deze studie omdat ze altijd al nieuwsgierig is geweest en graag nieuwe meningen leert kennen. Haar ambitie is om later te werken in de kunst & culturele journalistiek. Juno heeft in 2020 meegewerkt aan de 4 & 5 mei Overvecht podcast, waarin ouderen uit Utrecht over de Tweede Wereldoorlog vertellen. Juno komt uit Houten.