Zijn studenten liever lui dan moe?

Zijn studenten liever lui dan moe?

Hogeschool Utrecht probeert studenten al jaren lang te stimuleren om de trap te pakken in plaats van de lift of roltrap. Zo vind je bij de liften bijvoorbeeld bordjes met een quotes van bekende personen die lift gebruik proberen te de-stimuleren. Gebeurd dit ook echt of zijn de studenten van de Hogeschool Utrecht toch liever lui dan moe?

Om er achter te komen hoe studenten zich door de Hogeschool Utrecht verplaatsen zijn wij onderzoek gaan doen naar het aantal studenten wat de roltrap, lift en trap neemt op Heidelberglaan 15. De data is verzameld door een kwartier lang te gaan staan naast de roltrap, lift & trap om te kijken hoeveel mensen er omhoog gingen. De data is verzameld tussen 11:30 en 11:45, een gemiddeld moment qua drukte op de Hogeschool Utrecht.

Na het onderzoek gedaan te hebben zijn we er achter gekomen dat meer dan de helft van de 212 getelde studenten zich verplaatst via de roltrap. Na te vragen aan studenten wat hun reden voor het gebruik van de roltrap was bleek dat dit deels lag aan de bereikbaarheid van de roltrap. “De roltrap in het gebouw is de eerste trap die je tegenkomt vanaf de ingang”. Echter blijkt dit niet de volledige waarom studenten de ‘normale’ trap niet gebruiken, aangezien de lift niet zo makkelijk te vinden is, maar deze toch 5% meer gebruikt wordt dan de trap. “Veel te ver naar beneden lopen” bleek de voornaamste reden te zijn, er gaan namelijk geen roltrappen naar beneden.

Over de auteur