Vrouwen gaan vaker naar het toilet dan mannen, of toch niet?!

Vrouwen gaan vaker naar het toilet dan mannen, of toch niet?!

Met iedereen bij elkaar spenderen we flink wat minuten op het toilet. Je hebt vast wel eens gehoord dat vrouwen vaker naar het toilet gaan. Het internet staat vol met onderzoeken, theorieën en verklaringen over waarom dit het geval zou zijn. Toch zijn harde cijfers vrijwel nergens te vinden. Daarom zijn wij zelf op onderzoek uit gegaan om meer inzicht te krijgen.

Gedurende twee dagen (maandag 2 september 2024 en maandag 9 september 2024) werd het aantal toiletbezoeken op de begane grond van enkele HU-gebouwen geregistreerd. De metingen werden telkens 15 minuten per locatie uitgevoerd.

.

Uit de observaties blijkt dat mannen in vrijwel elk gebouw vaker gebruikmaken van het toilet dan de vrouwen. In totaal was 58,7% van de toiletbezoeken door mannen, terwijl vrouwen op geen enkel moment vaker gebruikmaakten van de toiletten.

Maar wat doen mannen en vrouwen, naast hun dagelijkse boodschap, nog meer op het toilet? Uit ”Het Grote Wc-onderzoek 2024” zijn meerdere verschillen gebleken over het toiletgebruik tussen mannen en vrouwen. Er is gebleken dat mannen en vrouwen hun tijd ook anders spenderen op het toilet. Zo checken vrouwen veel vaker hun sociale-media dan mannen en kijken mannen weer een stuk vaker naar het nieuws. Ook lezen mannen vaker een boek, tijdschrift of krant, terwijl vrouwen hun tijd spenderen aan het spelen van spelletjes.

Verder is uit ”Het Grote Wc-onderzoek 2024” gebleken dat wildplassen bij zowel mannen als vrouwen voorkomt, doordat er een tekort aan openbare toiletten is. Veel mensen willen dit soort situaties voorkomen. Daarom gaan we vaak, voor de zekerheid, nog even snel naar het toilet voordat we vertrekken.

Mede mogelijk gemaakt door Janat Ali & Joram Willemse.

Afbeelding: istockphoto

Over de auteur