Zondag 9 februari maakte Pride Amsterdam de ambassadeurs van dit jaar bekend. Eén van hen is Sherry Jae Ebere. Zij is vrijwilliger voor veel trans initiatieven, waaronder Trans United Nederland en Trans Amsterdam.

Sherry werd geboren in Nigeria als transgender met polio. Dagelijks komt zij daardoor veel obstakels tegen, maar ondanks dat is ze strijdvaardig. Ze wil er zijn voor de multiculturele-trensgender gemeenschap en voor iedere LHBTIQ-persoon mét of zonder beperking. “Ik ben trots op wie we zijn. Als onze trots door iedereen gerespecteerd en uiteindelijk geaccepteerd wordt, dan is dat een bevestiging dat we gelijkwaardig zijn”, aldus Ebere. “Ik hoop als ambassadeur een nog groter publiek te bereiken om te kunnen laten zien wie wij zijn en dat we er zijn.”

De Pride-ambassadeurs strijden voor zichtbaarheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Ze laten samen de veelzijdigheid en kleurigheid van de LHBTI-community zien. Pride Amsterdam zal dit jaar van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus plaatsvinden met het thema ‘TAKE PRIDE in us’.