De discipelen en bijrollen van The Passion 2020 zijn vandaag bekend gemaakt! En Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink vervult zondag 9 april een van de rollen vervullen tijdens dit muzikale live-event van KRO-NCRV en EO.

“Het is fantastisch om onderdeel te zijn van The Passion”, zegt Rick Brink, die een bijrol als klant in een bakkerij zal vervullen. “Ik hoop dat dit een steentje bijdraagt aan dat we anders leren kijken naar mensen met een beperking”. Ricks deelname sluit goed aan op zijn speerpunt voor een meer inclusieve publieke omroep. “Dat we kijken naar talent en niet naar de beperking, dat vind ik enorm belangrijk. Ik ben in The Passion klant in een bakkerij. En zit toevallig in een rolstoel. Ik vind het ook geweldig dat dit jaar ook Lucille Werner een rol heeft, als discipel. Dat is inclusiviteit!”

 

10 x The Passion
The Passion is het jaarlijkse muzikale Paasevent op Witte Donderdag (de donderdag voor Pasen) waarin de laatste momenten van het leven van Jezus op een moderne manier verteld wordt door bekende Nederlanders. Dit jaar wordt de tiende editie van het evenement georganiseerd in Roermond, met rollen voor Trijntje Oosterhuis, Tim Akkerman, Jan Kooijman, Soy Kroon en Johnny de Mol.

In deze editie kruipt Tim Akkerman in de huid van Jezus. Hij benadrukt het belang van Ricks deelname aan dit live-event. “Ik heb ook een broer die rolstoel gebonden is”, vertelt de acteur. “Veel mensen zouden eens twee dagen in een rolstoel moeten zitten, puur om erachter te komen hoe het is. Want als je het niet zelf mee maakt, dan houd je er ook geen rekening mee.”

The Passion 2020 wordt donderdag 9 april live uitgezonden vanaf 20:30 uur op NPO 1 en npostart.nl door KRO-NCRV en EO.