Fotoserie: Amsterdam wordt wakker met verse sneeuw

Fotoserie: Amsterdam wordt wakker met verse sneeuw

Al jaren viel er niet zoveel sneeuw als op zondag, zo ook in onze hoofdstad. Hoewel het vandaag nog geen tijd is om de schaatsen van zolder te halen, kunnen de slee en stevige schoenen mee op straat.

Auto's in de sneeuw in Amsterdam
Zo zien de straten en auto’s er vandaag uit: wit. Door de stevige wind wordt sneeuw van de autodaken geblazen, maar de verwachting is dat de sneeuw binnenkort blijft liggen.

Auto in de sneeuw
Niet iedereen leek even goed op de hoogte te zijn van de weersverwachtingen, of misschien waren zijn ruiten al vastgevroren. De eigenaar van deze auto was er hopelijk op tijd bij om een kliederboel van gesmolten sneeuw op de achterbank te voorkomen.

Amsterdamse grachten met sneeuw
Over auto’s gesproken: die stonden veelal stil. Het werd ten strengste afgeraden om de weg op te gaan. Zeker op de smalle straten langs de Amsterdamse grachten is rijden dan ook geen goed idee. Voordeel: de sneeuw bleef op sommige plekken mooi liggen.

Amsterdam Centraal in de sneeuw
Ook het openbaar vervoer in Amsterdam lag compleet stil. Vervoersbedrijf GVB meldde in de middag dat alle bussen en trams zouden stoppen met rijden.

Fietser in Amsterdam
Je bent natuurlijk altijd vrij om de fiets te pakken als ander vervoer geen optie is, maar een hele populaire optie was het vanwege gladheid niet. Daarom moest natuurlijk een ander vervoersmiddel van zolder worden gehaald.

Op de slee in Amsterdam
Ideaal voor het winterse weer: vooruit worden getrokken op een slee. Zo krijg je de volledige sneeuw-ervaring en kost het slechts wat spierkracht van papa of mama. De slee was in trek bij veel Amsterdammers.

Fietsen over besneeuwde Amsterdamse grachten
Om je ook tijdens de sneeuwjacht nog eraan te herinneren dat je in Amsterdam bent rijden de plaatselijke vreugdevierders nog altijd zingend rond.

Lopen over besneeuwde straten
Toch waren veruit de meeste Amsterdammers gewoon aan het wandelen. Op veel plekken was het drukker dan normaal en werden er hier en daar ook sneeuwballengevechten gehouden. In de vroege ochtend, nadat de avondklok uit ging, werd op de Dam al een sneeuwballengevecht met politieagenten gehouden.

Man op de Dam met duiven
Wie op de Dam komt ziet normaalgesproken allerlei levende standbeelden, demonstraties tegen van alles en nog wat. Vandaag stond deze meneer de duiven te voeren. De vogels kwamen op hem zitten omdat hij vogelvoer had meegebracht.

Sneeuwballengevecht in Amsterdam
Veruit de meeste mensen gingen lekker naar buiten voor hun plezier. Dat is weer eens wat anders dan al die corona-zondagen waar alle horeca is gesloten. Op zondag leek dat even niet uit te maken en voelde het soms even alsof corona niet bestaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *