VUILOPHALERS STAKEN IN UTRECHT 

VUILOPHALERS STAKEN IN UTRECHT 

Afbeelding: Jill van Tilborg

Steeds vaker stakingen in het land: zo ook in Utrecht daar staken vuilnismannen een hele week lang. Omdat ze het niet eens zijn met hun CAO overeenkomsten. Voornamelijk hopen de vuilnismannen op een loonsverhoging. 

 De gevolgen van de staking

Er is al snel te zien hoe het afval zich opstapelt, containers zitten tot de nok vol. En afval is in overvloed te zien in de straten. Vooral in het drukke stadscentrum en de wijken daar omheen ligt er veel afval. Op het afval komen veel ongedierte en gevogelte af. De gemeente vraagt daarom bewoners hun afval tijdelijk op te slaan op hun balkon of in hun tuin. Zo hopen ze  ongedierte en een overvloed aan afval nog redelijk in het gareel te houden.

“boetes voor afval naast de container zetten worden deze week niet uitgedeeld”

Marco van Eersel: Vuilnisman

Steeds vaker stakingen in ons land

Ons land heeft steeds vaker te maken met stakingen, Zo staken er vanaf volgende week ook bus- en streekvervoer in Utrecht. In die week rijden er nog maar enkele bussen in en rondom Utrecht.

We gaan in de toekomst steeds vaker te maken krijgen met stakingen, mensen pikken het tegenwoordig minder dan eerst. En vakbonden staan vaak achter de demonstranten.

 Afval stapelt zich op in Utrecht-West

 Niet alleen in de binnenstad zwerft er overal afval, maar ook in de wijken rondom het centrum. Zo ook in Nieuw-Engeland. Er wordt verwacht dat de staking maar van korte duur is, en volgende week eindigt.

Over de auteur