SvJ media

Selecteer Pagina

Student journalistiek zet nieuwe vereniging op

 Sinds een aantal weken is er een nieuwe studievereniging actief op de Hogeschool Utrecht: De Cultural Student Association (CSA). De groep staat voor de verschillende culturele achtergronden die er op het Science Park te vinden zijn. Aishwarya Bhattacherjee is degene die dit heeft mogelijk gemaakt.  

door | 17 05 2023, 09:05

Foto: Aishwarya Bhattacherjee

Ik kwam in januari eigenlijk op het idee om deze vereniging op te zetten doordat ik mij in mijn klas soms niet geaccepteerd voel. Aishwarya is eerstejaars student aan de SVJ. Samen met een andere klasgenoot is zij de enige uit haar klas met een bi-culturele achtergrond. Ik kreeg het gevoel dat niemand anders dit voor mij ging oplossen, dus ik besloot zelf het initiatief te nemen.  

‘Ik wil niemand buitensluiten’
Er is een grote groep studenten die dit idee ziet zitten. ‘Op de Universiteit Utrecht zitten veel internationale studenten die zich niet betrokken voelen op hun studie.’ Vooral deze studenten zijn erg enthousiast over de groep. De CSA is dan ook een internationale vereniging geworden. ‘Ik wilde niemand buitensluiten, ik weet hoe dat voelt.’  

Openingsborrel
De eerste bijeenkomst van de groep heeft ondertussen plaatsgevonden. Door het slechte weer is de helft van de mensen die zich had ingeschreven niet komen opdagen. ‘Dat was erg jammer maar begrijpelijk. Het was des ondanks nog een erg gezellige middag.’ Tijdens de borrel is er gebrainstormd over wat de studenten van de CSA verwachten. ‘Ook hebben we nagedacht over wat onze volgende stappen gaan worden. Ik wil in ieder geval een commissie opzetten, want ik kan dit echt niet alleen besturen.’ De mogelijkheid om aan te melden is ondertussen voorbij.  

Plannen van de CSA
‘Het plan is om komend studiejaar de eerste feesten/thema avonden te gaan geven.’ In september komen er weer nieuwe studenten aan de Hogeschool Utrecht studeren. Op deze manier kan Aishwarya veel nieuwe studenten werven. ‘Alle activiteiten die er plaats gaan vinden zullen een ander thema hebben. De bedoeling is om iedere keer weer een andere cultuur in het licht te zetten.’ Bijvoorbeeld een Italiaanse avond waar pizza en pasta wordt gegeten.