SvJ media

Selecteer Pagina

De beste verhalen over de aardbeving in Marokko van tweedejaarsstudenten

De beste verhalen over de aardbeving in Marokko van tweedejaarsstudenten

De beste verhalen over de aardbeving in Marokko van tweedejaarsstudenten

Samen met de ramp in Libië domineerde de dodelijke aardbeving in Marokko afgelopen week het nieuws. Ook op de School voor Journalistiek was het een belangrijk onderwerp waar studenten boeiende producties over maakten. Bekijk hier een overzicht van de meest in het oog springende verhalen over de ramp. 

door | 22 09 2023, 09:09

In Kanaleneiland worden spullen voor de slachtoffers ingezameld. Foto: Denise Ipema

Zo is de aardbeving ontstaan 

Mathilde Hoogland bereidde een interview voor met aardwetenschapper Erik van der Wiel. Hij weet alles over aardplaten en verschuivingen. Hoogland legt in een audiointerview uit hoe de aardbeving precies is ontstaan en hoe bijzonder zwaar deze was.

Dit moet je weten over het Atlasgebergte

Joris Sirre, tweedejaarsstudent, sprak in een audiointerview verschillende deskundigen die uitleggen wat voor gebied het Atlasgebergte is en hoe de dorpjes eruit zien. 

Wat de slachtoffers van de aardbeving in Marokko nodig hebben 

Na de aardbeving schoten initiatieven voor de slachtoffers van de beving als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Kanaleneiland waar spullen worden ingezameld. Tweedejaarsstudent Denise Ipema ging op bezoek bij de actie waar ze goed contact hebben met de slachtoffers in het rampgebied. Ze maakte deze audioreportage.

 

Over de auteur