Hoe één evenement een hele stad lijkt te ontregelen

Hoe één evenement een hele stad lijkt te ontregelen

Foto: Pixabay

The Strip, Neon Museum, de Sphere en de talloze casino’s Fremont Street. Het is een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Las Vegas en in het weekend van 17 t/m 19 november komt hier nog wat bij. Het Formule 1 circus strijkt neer in Sin City en dat belooft een flink spektakel te worden. Toch is niet iedereen blij met de komst van Max Verstappen, Lewis Hamilton en de andere achttien coureurs.

“Het leven zoals ik het kende eindigde toen ze hier aan de bouwwerkzaamheden voor dat circuit begonnen” en  “De frustratie, de ongemakkelijkheden, het totale schijt dat de Formule 1-wereld heeft aan de bevolking van Las Vegas blijkt wel uit het gebrek aan informatie voor iedereen behalve de promotors van dit evenement”. Dit is maar een kleine greep uit de vele kritiek die is geuit door de inwoners van Vegas. Ze zijn boos omdat ‘hun’ stad al lange tijd overhoop ligt. Belangrijke toegangswegen zijn al weken afgesloten voor de opbouw van het circuit en winkeliers lopen inkomsten mis. Een onderneemster laat aan F1 fotograaf Kym Illman weten dat zij dit jaar met haar bedrijf bijna twee miljoen euro is misgelopen.

Organisator van de Grand Prix, Liberty Media, biedt haar excuses aan voor de manier hoe alles is gelopen en geeft aan de kritiek van de inwoners van Vegas serieus te nemen. Formule 1 verslaggever voor Motorsport.com, Ronald Vording, vindt dit een makkelijk excuus. “Ze hebben bijna een jaar lang een hele stad ontregeld. Ze hebben alles gedaan wat zij vonden dat nodig was om een zo een groot mogelijk spektakel te creëren. En nu het moment bijna daar is bieden ze excuses aan. Ja, dan is het lekker makkelijk.”

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je horen wat Ronald Vording en Allard Kalff vinden van alle kritiek? Luister dan naar de onderstaande podcast.

Over de auteur