Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Hugo de Jonge enthousiast over nieuwbouwproject Overvecht

Hugo de Jonge enthousiast over nieuwbouwproject Overvecht

In Overvecht zijn ze begonnen met het bouwen van 135 nieuwe, betaalbare huurwoningen in een groene leefomgeving. Niet alleen de buurtbewoners zijn enthousiast, ook Hugo de Jonge is erg positief over het project. Waarom zo positief?

In een interview met Carina Hak, een van de plannenmakers van het nieuwbouwproject in Overvecht, vroegen we over het bezoek van Hugo de Jonge en de stand van zaken van het project. Hugo de Jonge, minister van binnenlandse zaken, is vorige week langs geweest om te kijken hoe het ervoor staat. Hij heeft veel interesse in het project, omdat hij landelijk veel bezig is met het aansporen van de bouw van middel dure woningen. Na zijn bezoek bleek hij erg enthousiast te zijn. Dit komt door de snelheid van het project en het feit dat er honderd procent garantie is dat de woningen betaalbaar worden, vertelt Carina. Ook zijn de woningen er echt om in Overvecht nieuw leven in te blazen.

Naast dat hij positief is over de snelheid, is hij ook positief omdat er 135 woningen terugkomen nadat er 80 gesloopt zijn. Het nieuwbouwproject is twee jaar geleden al begonnen met de sloop van oude woningen en garageboxen. Sinds begin september is de bouw van start gegaan. Ze verwachten in het eerste kwartaal van 2025 klaar te zijn, maar de aanmeldingen lopen nu al erg hoog op. Er zijn er namelijk al 1500, zegt Carina, en ze verwachten er nog veel meer.

Over de auteur