Hilversum

Selecteer Pagina

Comedy show “Not So Valentine’s Day” bij restaurant David’s

Comedy show “Not So Valentine’s Day” bij restaurant David’s

door: Minke van Hoef

Hilversum, 17 februari 2024  Op zaterdag 17 februari was het zover. In restaurant David stond eenmalig de comedyshow “Not So Valentine’s Day” gepland. Een show waarin meerdere comedians hun talenten mochten laten zien aan het publiek. Tussendoor kon het publiek ook genieten van gezellige muziek en heerlijk eten.

In december werd er voor het eerst zo’n evenement gehouden. Dit om de feestdagen te vieren.  “Elk jaar zijn er andere comedians, maar de muziekband blijft hetzelfde” zegt Jens. Dit jaar hadden Adam fields, Kendra Borgen, Sharon Em en Kuriakose Vaisan de taak gekregen om er een leuke avond van te maken. Elke comedian heeft ongeveer 15 minuten de tijd om een optreden neer te zetten. Zo ook Kendra Borgon. Kendra is nog maar 1 keer eerder in Hilversum geweest en merkt dat Hilversum toch anders is dan in de rest van Nederland. “De mensen hier zijn veel serieuzer. Daarom vind ik het ook zo interessant hoe ze hier reageren op mijn comedy ten opzichte van bijvoorbeeld Amsterdam”.

Kendra is een stand-up comedian die van origine uit Alaska komt. Ze woont nu al 20 jaar in Nederland en is al enige tijd stand-up comedian. “Als een comedian zeg ik bijna nooit nee tegen een aanbod om op te treden. Als je in de performance art zit reis je uren voor een optreden van 10 minuten. Jens is een goede vriend van mij en ik probeer hem zo goed mogelijk te steunen.” De timing van dit event komt volgens Kendra goed uit. “De Engelse comedy is in Nederland heel erg aan het groeien. Het is nog vrij nieuw maar het begint nu groot te worden in de grote steden. Veel buitenlandse comedians komen naar Nederland om hier te slagen.”

 

In eerste instantie was het Jens Rabiega die een idee had om een comedy avond te organiseren. Jens zegt: “Ik kwam in contact met David (de eigenaar van het restaurant) en toen breidde het idee uit tot een comedy- en muziekavond.” Het restaurant heeft de mogelijkheid om veel mensen te kunnen verwelkomen zonder dat het chique gevoel verloren gaat. Hij geeft aan dat er in totaal rond de 100 tickets verkocht zijn. “Om het event bij te kunnen wonen moet je 16 jaar of ouder zijn en dus is de show voornamelijk voor (jong)volwassenen. De verwachting is dan ook dat er vooral vrienden of koppels zijn die de comedyshow gaan aanschouwen. “

Jens Rabiega is een comedian die van origine uit Zuid-Afrika komt. Voor de liefde verhuisde hij naar Duitsland en eindigde uiteindelijk alleen in Nederland. Al enige tijd treedt hij op en organiseert hij evenement met betrekking tot internationale comedy. Naast de taak als organisator van het evenement, vervulde Jens ook de rol van MC tijdens de avond. Wat betekende dat hij de show ook op het podium in goede banen mocht leiden.  De naam “Not So Valentines Day” is ontstaan doordat het evenement niet op Valentijnsdag werd gehouden. “Er zijn veel mensen die eigenlijk niks geven om Valentijnsdag. We wilden die mensen tegemoet komen en daarom de naam Not So Valentines Day.” Vertelt Jens.  Het is zeker niet de laatste keer dat Jens naar Hilversum komt. 12 April staat er weer een comedyshow op de planning bij David’s.

Over de auteur

Minke van Hoef

Hallo, Mijn naam is Minke van Hoef. Ik ben eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Al sinds ik mij kan herinneren heb ik ervan gedroomd om de mooiste artikels en interviews te maken. Ook wist ik al vrij snel dat het mij geweldig lijkt om te gaan werken in de sport branche. Verslag doen over een voetbalwedstrijd of een artikel schrijven over een opkomend talent is helemaal mijn ding. Ook TV en radio lijkt me super leuk om meer ervaring in op te doen. Als er iets interessant gebeurd in de stad, wil ik daar dan ook het snelste bij zijn om een mooi verhaal te maken zodat iedereen weet wat er gaande is. Mensen kunnen altijd naar me toekomen met nieuws, en dan zal ik alles er aan doen om er iets moois van te maken.