Hilversum

Selecteer Pagina

Elke dinsdag kan er een gezonde maaltijd gegeten worden bij ‘Eat & Meet’

Elke dinsdag kan er een gezonde maaltijd gegeten worden bij ‘Eat & Meet’

Een gezonde maaltijd eten in de Kruisdam kan elke week weer vanaf dinsdag 3 oktober. Voorheen ging dit onder de naam ‘warme huiskamer maaltijd’ maar dat verandert in ‘Eat & Meet’. De maaltijden zijn bedoeld voor buurtbewoners van alle leeftijden die gezellig samen willen eten. Maar ook voor wie het financieel minder breed heeft en het niet altijd lukt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

De Eat & Meet wordt georganiseerd door Marjolein en Martin van Houten. Ze zijn begonnen in januari vanuit de energiecrisis maar het is ondertussen meer geworden, het helpt mensen financieel en er ontstaan ook vriendschappen. Er wordt gezorgd dat de maaltijden die ze aanbieden gezond zijn. ‘Wij koken pasta met verse groente en vers vlees. We halen het hier bij de slager en bij de groenteboer. En dat doen we omdat op die manier de mensen die komen eten dan een fatsoenlijke maaltijd hebben.’ Zegt Martin van Houten (47)

Voor de organisatie komen ze nog mensen te kort, maar het gaat dinsdag wel van start. Ze zoeken nog naar vaste vrijwilligers die willen koken of in de bediening willen helpen. Want voorheen lag er veel druk bij Martin en Marjolein zelf om het elke week volledig te organiseren, wat het bestuur ook niet wil. ‘Want als jij er een keer niet bent moet het eigenlijk ook een doorgang kunnen vinden.’ Heeft het bestuur tegen Martin gezegd.

Over de auteur

Quinty de Windt

Ik ben Quinty de Windt, 16 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Interessant lijkt het me om in de toekomst verder te gaan in iets meer de beeldende kant. Ik hoop mooie verhalen te vinden en te delen.