Nieuw Zuid-Indiaas restaurant brengt exotische sferen naar Leidsche Rijn

Nieuw Zuid-Indiaas restaurant brengt exotische sferen naar Leidsche Rijn

Leidsche Rijn – Op 8 april krijgt Leidsche Rijn een nieuw culinair juweeltje in haar centrum: The Madras Diaries, een restaurant gespecialiseerd in de rijke en gevarieerde smaken van Zuid-India. Afgelopen week is er al even een sneak peak geweest in het restaurant.

“The Madras Diaries is geïnspireerd op de levendige en culinaire landschappen van Kashmir tot aan het zuidelijkste puntje van India” aldus Gayathri Senthamaikannanw. Het restaurant wordt door haar geleidt. Senthamaikannanw is ondernemend en hoopt met dit restaurant een stukje van haar cultuur toe te voegen in het centrum van Leidsche Rijn.

Wat The Madras Diaries onderscheidt van andere restaurants is niet alleen het uitgebreide menu maar ook hun interieur. Bij binnenkomst waren er eerst enkel nog wat steigers te zien maar na een stukje doorlopen is het nieuwe interieur al een beetje te zien. “In Amsterdam hebben wij al een tijdje een restaurant zitten dat geïnspireerd is op klassieke elementen uit Zuid-India en de moderne stijl van hier, dat laten wij ook hier terugkomen” vertelt Senthamaikannanw. Het is goed te zien dat er veel zorg is besteed aan het creëren van een sfeer die de gasten meeneemt op een culinaire reis door India, terwijl ze toch worden omringd door comfort van de welbekende moderne architectuur.

Senthamaikannanw deelde haar visie op het restaurant. Deze gaat samen met haar liefde voor de Zuid-Indische keuken en haar streven om dit met de wereld te delen. Ze heeft ervaring met het runnen van een restaurant in Amsterdam. Waarom ze nu ook gekozen hebben voor een locatie in Leidsche Rijn? “We wilden sowieso graag nog een locatie openen omdat we erg aan het groeien waren, in Utrecht ontdekten we dat er al veel soortgelijke Zuid-Indiase restaurants zijn. Vandaar dat ons oog eerder is gevallen op Leidsche Rijn” aldus Senthamaikannanw. Ook is Leidsche Rijn een strategische keuze omdat het een mooi nieuw centrum is en je kunt hier gratis parkeren. Deze combinatie van gemak belooft een aantrekkelijke bestemming te zijn voor mensen uit de regio om een hapje te eten hoopt ze.

In de ruimte waar straks mensen kunnen dineren kan je de kriebels voor het openen al voelen. Wat dit restaurant echt onderscheidt, is niet alleen de focus op heerlijk eten, maar ze hopen ook een band op te bouwen met de bezoekers. Ze hopen in de toekomst bijvoorbeeld speciale activiteiten of evenementen te plannen om meer mensen aan te trekken om te komen eten bij The Madras Diaries. Hoewel ze officieel openen op 8 april zullen ze 9 april een feestelijke opening hebben.

The Madras Diaries belooft dus niet alleen een lekkere menukaart te bieden maar ook een band op te bouwen met de bewoners van Leidsche Rijn. Met de feestelijke opening op de agenda, nodigt het restaurant iedereen uit om de warmte van Zuid-India te ervaren, te proeven en te delen.

Over de auteur