Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

Grote drukte tijdens buitenlandbeurs, studenten enthousiast over een toekomst in het buitenland

Grote drukte tijdens buitenlandbeurs, studenten enthousiast over een toekomst in het buitenland

Afgelopen zaterdag kon je in de Jaarbeurs een kijkje nemen naar hoe het zou zijn om in het buitenland te studeren. Van Au-Pair organisaties tot universiteiten, over elke optie valt informatie te verkrijgen en bezoekers worden met open armen ontvangen. 

Steeds meer studenten willen hun studentenleven in Nederland afwisselen met een semester in het buitenland. Of dat nu Frankrijk, Engeland of zelfs Australië is,dat maakt niet uit, zolang je er maar nieuwe ervaringen op kunt doen. De website van de buitenlandbeurs zelf geeft ook een aantal redenen waarom het zo belangrijk is voor studenten om te studeren in het buitenland. Zo is het een goede manier om jezelf te ontwikkelen en meer zelfstandig te worden, maak je vrienden van over de hele wereld en het staat natuurlijk goed op je diploma. Daarom organiseerde OGZ deze beurs, om studenten een makkelijke manier te geven om in aanraking te komen met de universiteiten en organisaties die deze mogelijkheid aanbieden. 

Op de beurs zelf staan verschillende kramen. Veel universiteiten staan klaar om je wat te vertellen over hun opleidingen. Zo was er veel informatie beschikbaar over de verschillende opleidingen, beurzen en de mogelijkheden voor internationale studenten. Ook stonden er veel algemene kramen die informatie gaven over het studentenleven in hun land, en waar je aan moet denken wanneer je gaat studeren in hun land. 

Naast het studeren in het buitenland, zijn er ook veel jongvolwassenen die een tussenjaar hebben en graag op een andere manier tijd in het buitenland willen spenderen. Wij hebben gepraat met Samantha Klerx, de oprichter van Yellow Au Pairs, die zelf ook als au pair in het buitenland heeft gewerkt. Yellow Au Pairs is een organisatie die mensen tussen de 17 en 30 jaar helpt om een betrouwbare baan te vinden als Au Pair in het buitenland. Zij vertelde ons dat er altijd veel mensen bij haar langskomen. “Ik denk dat we gisteren wel 200 tasjes hebben uitgegeven”, zegt Samantha.

Demi van de Weerd spreekt met een standhouder op de buitenlandbeurs. Daar gaat ze iets dieper in waarom het belangrijk is voor studeten om naar het buitenland te gaan.

Over de auteur

Tessa Bogaards

Tessa Bogaards (2003) is eerstejaars student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Ze schrijft het liefst over film, literatuur en alles wat om cultuur en vrije tijd heen hangt. Daarnaast wil ze graag verhalen verzamelen van over de hele wereld en vooral die van mensen die normaal niet aan het woord komen.