Utrecht Centrum

Selecteer Pagina

In de voetsporen van Bach: Een reis door de Mattheüs Passion

In de voetsporen van Bach: Een reis door de Mattheüs Passion

The Bach Orchestra of the Netherlands

UTRECHT-CENTRUM Pasen vieren mensen over de hele wereld een is voor sommige een bijzondere gebeurtenis. Jaarlijks wordt de Mattheüs Passion, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, gespeeld door verschillende orkesten. Ditmaal wordt het gedaan door The Bach Orchestra of the Netherlands in de Jacobikerk. 

Het verhaal dat de Mattheüs Passion vertelt, gaat over Jezus Christus. Het vertelt over hoe Jezus moeilijke tijden doormaakte, stierf en weer tot leven kwam. Dit verhaal wordt verteld door muziek en zang.

Luister hieronder het interview over de Mattheüs Passion.

Over de auteur

Danique van der Wal

Danique van der Wal (2005) is beginnend journalist en studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Danique houdt zich bezig met het nieuws en de activiteiten in en rondom Utrecht centrum. ze is geïnteresseerd in de verhalen van de mensen die zij interviewt en vindt het dan ook leuk om reportages te maken. Kritische vragen stellen is voor haar natuurlijk ook geen enkel probleem. Ook werkt Danique mee aan het derde seizoen van Achter De Geraniums, dit is te vinden op YouTube. Haar interesse ligt niet specifiek bij 1 thema in de journalistiek en wil zich daarom focussen op verschillende onderwerpen in Utrecht centrum en dit op een goede manier verslagen. Danique wil een positieve impact maken en is vastberaden een goede carrière hieruit voort te zetten.