Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Wibra opent zijn deuren in winkelcentrum Overvecht

Wibra opent zijn deuren in winkelcentrum Overvecht

De Wibra, een bekende detailhandelsketen, opent de deuren op 7 december om 9:00 ‘s ochtends in het winkelcentrum van Overvecht. Volgens het FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) zou er gediscussieerd kunnen worden over de loonsverhoging.

Roos (38), een recente medewerker bij de nieuwe Wibra in Overvecht, deelt haar perspectief op de winkel en ziet het als een waardevolle toevoeging voor de lokale bewoners van Overvecht. ‘Er was nou niet echt zo’n detailwinkel als de Wibra in Overvecht dus was de Wibra zeker van toepassing vind ik’, aldus Roos.

In 2020 heeft de FNV een artikel gepubliceerd over de detailketen de Wibra. De Wibra zou veel omzet maken en te weinig werknemers inzetten. Medewerkers van Wibra hebben van de directie gehoord dat zij een ‘bonus’ krijgen. De FNV is voor een loonsverhoging van 5%. Dit klinkt als een prettig voorstel, maar gaat dit in de praktijk ook wel toegepast worden? ‘Ik denk persoonlijk als meneer Wierdsma, eigenaar van de Wibra, zijn werknemers nog wil behouden er wel iets moet gebeuren met de lonen. Ik werk hier zelf nog niet super lang maar als ik mijn collega’s hoor die in andere filialen hebben gewerkt van de Wibra, zou het loon omhoog mogen’,zegt Roos.

Aan de lange rijen in de winkel tijdens de opening, kan waargenomen worden dat de bewoners van Overvecht erg te spreken zijn over de nieuwe Wibra.

Over de auteur