Utrecht Noord

Selecteer Pagina

Stijging in uitgaves aan cadeaus

Stijging in uitgaves aan cadeaus

Stijging in uitgave aan decembercadeaus

Dit jaar is er een duidelijke stijging te zien in het geld dat wordt uitgegeven aan cadeaus voor de feestdagen. Waar we vorig jaar wat terughoudend waren met het uitgeven van geld geven we nu meer geld uit om de mensen om ons heen te verwennen.

Waar we vorig jaar nog 114 euro uitgaven, geven we dit jaar gemiddeld 129 euro per persoon uit aan verwennerij. Dit komt uit een onderzoek van Lootjestrekken.nl waar duizend mensen aan hebben meegedaan. Een opvallende verschijning is dat mensen meer geld uitgeven aan cadeaus en de merken die daar bij horen, terwijl mensen als het op snoepgoed aankomt juist de huismerkproducten in huis halen. Als voorbeeld ziet Lootjestrekken.nl dat Lego het heel goed doet, maar mensen wel eigenmerk pepernoten halen bij de supermarkt.

Ook doen kleine cadeautjes het goed ziet ook Sonja Wieling van de winkel Pokéfamily in Overvecht te Utrecht. ‘Je ziet met name dat er kleinere cadeautjes worden verkocht zoals kleurboekjes of pokémonkaarten’ aldus Sonja. Ook zegt ze dat je een verschil ziet in het soort cadeautjes dat wordt gekocht zolang de maand vordert. Zo geeft ze aan dat in begin van de maand ze veel pakjes pokémonkaarten verkoopt en richting kerst meer grotere giften verkoopt.

Behalve simpelweg verkopen wil Pokéfamily de klanditie altijd tevreden houden. Hiervoor proberen zij mee te gaan met hun tijd en dit doen ze door binnen hun assortiment altijd door te selecteren. Zo verkopen ze niet alleen pokémonkaarten, maar ook flesjes Prime en verzamelobjecten van onder andere Disney.

Onze vrolijke Joe sprak met Sonja Wieling over haar bevindingen in december.

Over de auteur

Ruthger Spanjaard

Goedendag, De meeste mensen noemen mij grappig maar u mag mij Ruthger noemen. Mijn vrienden noemen mij vaak Rut of Ruttie, maar in mijn paspoort staat dat ik Ruthger Daniël Bastiaan Spanjaard heet en ik in Venlo ben geboren. Ik ben een eerstejaars op de school voor journalistiek. De opleiding is pas net begonnen dus met schrijven heb ik nog niet veel ervaring. Mijn expertise ligt meer bij het presenteren wat ik al een vaker heb gedaan. Zo heb ik op verschillende evenementen al gepresenteerd zoals: de Traayout, de stunt van onze school en zat ik in een Tv-programma over techniek voor Peel en MaasTV. Ik zou dan persoonlijk ook liever die kant op gaan qua journalistiek. Ik ben geïntresseerd in sport, misdaad, defensie en muziek. In mijn hoofd gaan de hele dag vragen rond er is dus geen verhaal gek genoeg om niet over te schrijven. Dus mocht u een verhaal hebben of een interessant onderwerp hebben mag u mij altijd contacteren. telefoon: 06 16477028 instagram: @Ruthger1237 Facebook: Ruthger Spanjaard Twitter/X: @ruthgerDBS