Utrecht Zuid

Selecteer Pagina

Nieuw beleid D66 Utrecht Zuid beperkt aantal kraampjes, ondernemers in zorgen.

Nieuw beleid D66 Utrecht Zuid beperkt aantal kraampjes, ondernemers in zorgen.

UTRECHT ZUID- In Utrecht Zuid groeit ongerustheid onder lokale ondernemers vanwege het nieuwe beleid van D66, dat het aantal toegestane standplaatsen voor kraampjes op markten beperkt. De maatregel, gericht op herindeling van openbare ruimte, treft vooral de drukke ondernemers die grote inkomsten zullen mislopen.

Wilma, eigenaresse van een bloemenkraam in Hoograven vreest voor de toekomst van haar bedrijf. ‘Als dit zo doorgaat, kan ik mijn hele bedrijf wel sluiten, een groot deel van mijn inkomsten komt voort uit markten en onze kraampjes.’. Andere ondernemers van de markt in Hoograven benadrukken dat markten niet alles economische waarde hebben, maar ook van groot belang zijn van de lokale gemeenschap in de wijk.

De ondernemers wijzen dus ook op de sociale impact van het beleid, waarbij de markten fungeren als ontmoetingsplaatsen en de lokale sfeer bepalen. Bewoners delen hun bezorgdheid over de mogelijke afname van diversiteit en vitaliteit in de buurt. De discussie heeft een bredere betekenis aangenomen, waarbij de lokale identiteit en het economische welzijn hand in hand lijken te gaan.

D66 zegt in gesprek te willen, volgens de ondernemers, maar de vraag blijft of het beleid flexibeler kan. De ondernemers houden de ontwikkelingen goed in de gaten en houden hun adem in, wachtend op het besluit dat de toekomst van hun kraampjes en de sfeer van de markten en de buurt zal bepalen.

Over de auteur

Hannah van Sambeek

Hannah van Sambeek (2004) is een studente aan de school van Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ze is geboren en getogen op het mooie eiland Texel, waar zij vroeger al “boeken” schreef op de computer van haar oma. Met haar interesse in schrijven en producties maken hoopt ze mooie content te creëren. Dit aankomende blok zal zij zich storten op het maken van audioproducties over de wijk Utrecht-Zuid. Doordat Hannah wonende is in Utrecht-Zuid is zij van alles op de hoogte. Ze hoopt te eindigen in de tv-wereld, maar sluit zeker het schrijven en radio maken niet uit.