Utrecht Zuid

Selecteer Pagina

Nieuwe AI-tool lijkt voor nu geen risico op meer fraude

Nieuwe AI-tool lijkt voor nu geen risico op meer fraude

3d rendering humanoid robot reading a book

Er is een nieuwe Ai-tool in de testfase volgens het AD. Je kan met deze tool als het ware appen met de schrijver van het boek. Alleen doe je dat niet echt. Je krijgt door AI gegenereerde appjes terug waardoor het lijkt alsof je met de schrijver aan het appen bent. Je koopt deze tool apart en er zijn tot nu toe vier boeken die deze tool hebben. Op scholen wordt er al steeds meer fraude gepleegd door AI, maar er blijven verschillende tools bijkomen. Zal door deze tool de hoeveelheid fraude ook gaan toenemen?

Hieronder kunt u luisteren naar het interview van Anne Fokkenrood die in gesprek gaat met leerling van de VAVO in Lunetten, Joy Verschoor en Nederlands docente Debby Heijmans. Zij bespreken hier wat zij denken van deze ontwikkeling en in hoeverre het effect zal hebben op de hoeveelheid fraude. 

Over de auteur

Anne Fokkenrood

Anne Fokkenrood (2004) is een studente aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Een creatieve geest met interesse in de wereld om haar heen. Verhalen hebben twee kanten en in haar werk laat ze beide kanten aan bod komen.