Woerden

Selecteer Pagina

Veerle van de Wiel bekroond tot winnares van Lions Vredesposterwedstrijd

Veerle van de Wiel bekroond tot winnares van Lions Vredesposterwedstrijd

Veerle wint de Lions vredesposterwestrijd

Veerle van de Wiel, leerling van het Minkema College in Woerden, heeft zes december de Lions vredesposterwedstrijd gewonnen. Lions organiseert jaarlijks een vredesposterwedstrijd voor kinderen in de gehele wereld. Het doel dat de Lions willen bereiken met de wedstrijd is om jongeren meer na te laten denken over oorlog en vrede.

Lions organiseert de wedstrijd al dertig jaar lang. Het is voor de brugklassen in het voortgezet onderwijs en voor de groepen 8 van het basisonderwijs. Onder het thema ‘Durf te dromen’ heeft Veerle’s poster een ontroerend beeld geschetst: een meisje dat rustig droomt in een hangmat onder een zwevende luchtballon. De zwevende luchtballon symboliseert vrijheid en de mogelijkheid om onze dromen waar te maken. Het meisje dat in de hangmat ligt, vertelt het verhaal van onbeperkte mogelijkheden om te dromen. Haar creatie leverde haar niet alleen de districtsoverwinning op, maar plaatste haar ook in de race voor de landelijke prijs. 

De rest van de kinderen uit Woerden wachten op hun prijzen. Ook zijn er nu ruim 50 lokale posters te zien in de bibliotheek. Hier kunnen mensen stemmen voor de publieksprijs, waarmee ze hun waardering kunnen tonen voor de creativiteit en vredesboodschappen van de kinderen. 

‘Omdat de leerlingen actief bezig zijn met het onderwerp oorlog en vrede, kunnen ze er veel meer op reflecteren’, vertelt Noreen Riepma. Noreen Riepma is de docent van Veerle aan het Minkema College in Woerden. ‘De bedoeling is dat je tekening heel erg uniek is, dus niet een cliché hartje, een vredesduif of peace teken. Veerle’s tekening is dan ook een echte uitblinker en een verdiende winnares!’ vertelt Noreen. 

Beluister hieronder het interview van Suna Akilli met de tekenlerares Noreen Riepma:

Over de auteur

Babs van Boxtel

Babs van Boxtel studeert sinds dit jaar journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Zij is een jonge, geïnteresseerde en creatieve student met ambities. Haar droombaan is dan ook presenteren. Deze interesses zijn ontstaan in haar middelbare school tijd. Voor haar profielwerkstuk heeft zij dan ook een documentaire gemaakt en heeft hierbij veel voor de camera gestaan. Hier begon haar passie voor presenteren en deze passie wilt ze graag ontwikkelen. Haar nieuwsgierigheid en brede interesses zorgen voor veel sterke ideeën voor nieuwe opdrachten en projecten.