Woerden

Selecteer Pagina

Oliebollen drive-thru terug van weggeweest en is weer een succes

Oliebollen drive-thru terug van weggeweest en is weer een succes

De kraam van oliebollen drive-thru met één van de medewerkers

De oliebollen drive-thru bij Buitenplaats Kameryck is weer populair. Mensen in de buurt kunnen met de auto verse oliebollen afhalen, gemaakt volgens hun eigen recept. Ondanks dat de drive-thru er een jaartje niet was, komen er nog steeds tientallen mensen erop af. 

De mensen die de vers gebakken oliebollen willen ophalen kunnen gemakkelijk met hun eigen auto door de drive-thru. Als je aan komt rijden, staat er als eerste een bord met informatie over de route van de drive-thru. Via een rondje op de parkeerplaats kom je uit bij de kraam waar twee werknemers samen de oliebollen verkopen. De één zorgt ervoor dat de oliebollen bij de personen in de auto komen en de ander zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk kunnen betalen. De kraam is helemaal aangekleed, zo is de kraam versierd met kerstlampjes, plantjes en kaarsjes.

Terug van weggeweest
Demi van der Laan is één van de werknemers bij de drive-thru en tevens leidinggevende in het restaurant bij Buitenplaats Kameryck en vertelt het volgende: “Wij zijn in 2020 begonnen met een stampotten drive-thru, dat was meer voor de mensen die alleen thuis zaten en dat liep eigenlijk super goed, er kwamen veel mensen op af. Toen hebben wij besloten om met oud en nieuw een oliebollen drive-thru te starten en dat liep ook meteen heel goed. Vorig jaar zijn wij met kerst en oud en nieuw dicht gegaan in verband met personeelstekort, maar de jaren daarvoor liep de oliebollen drive-thru altijd storm.” Demi legt uit waarom de oliebollen drive-thru dit jaar weer is teruggekomen: “Wij kregen heel vaak de vraag of dat wij weer opnieuw oliebollen gingen verkopen en omdat het eigenlijk altijd goed liep, hebben wij besloten om dit jaar weer opnieuw terug te komen met de drive-thru. Dit jaar was het ook mogelijk, omdat wij genoeg personeel hebben. ”

Populair
Demi vertelt waarom zij denkt dat de oliebollen drive-thru zo populair is: “Ik denk dat het iets unieks heeft, want hoe vaak hoor je nou over een oliebollen drive-thru. Bovendien is het veel leuker en gemakkelijker, de klanten kunnen gewoon in de auto blijven zitten en zijn snel weer klaar. Wij proberen ook van tevoren zoveel mogelijk reclame te maken voor de drive-thru, dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat er meer mensen komen. Natuurlijk speelt de smaak van de oliebollen ook een rol, wij hebben echt een eigen recept, veel mensen vinden onze oliebollen lekkerder dan ergens anders. ” Landelijk is er ook een toename van het aantal drive-thru’s en de populariteit daarvan.

Ervaring klanten
Om de zoveel minuten komen er nieuwe klanten die oliebollen willen halen, soms staat er zelfs een rij. “Doe mij maar twee zakken met oliebollen, nee wacht, doe er maar drie”, vertelt een klant tegen één van de twee medewerkers. De oliebollen worden aan de klant gegeven en terwijl de klant betaalt, vertelt de klant dat zij het idee van de drive-thru erg leuk vindt: “Super leuk dat jullie dit organiseren, de oliebollen zijn zelfs lekker warm, hopelijk krijgen jullie nog veel meer klanten en ik zie jullie volgend jaar graag weer terug.” Een andere klant vertelt waarom zij de oliebollen haalt bij de drive-thru: “ik vind het wel makkelijker zo met de auto, zo ben ik snel klaar en kan ik lekker warm blijven zitten. Het idee zelf is natuurlijk ook gewoon leuk en ik vind de oliebollen altijd lekker als ik hier kom.”

Vanaf 10 januari tot en met 28 februari kunnen mensen ook weer terecht voor de stampotten drive-thru, die ook altijd een succes blijft. Wie weet komt de oliebollen drive-thru bij het volgende oud en nieuw weer terug.

Luister hieronder naar de audioreportage van David Crince over de oliebollen drive-thru : 

Over de auteur

Lucas van Ackooij

Lucas van Ackooij (2006) is journalist in opleiding en is erg gedreven om al het nieuws uit te zoeken en over te brengen aan de rest van Nederland. Hij wilt uitzoeken hoe dingen in elkaar zitten en hoe mensen (anders) denken. Nieuwsgierig is hoe je hem in 1 woord zou kunnen omschrijven, maar ook met de woorden georganiseerd en respectvol. Als iets met onrecht gebeurd, is hij één van de eerste die daar meer over wilt weten. Hij heeft een enorme politieke interesse en heeft dan ook ambities om daar zijn werk van te maken, zoals politiek verslaggever. Later bij de televisie werken als presentator, bijvoorbeeld bij een talkshow, ziet Lucas ook wel zitten. Hij zal zich altijd inzetten om de waarheid boven water te halen. Bovendien wilt hij dat alle kanten van een verhaal aan het woord komen, zodat het volledige plaatje in beeld wordt gebracht.