Woerden

Selecteer Pagina

Top 2000 stembus en quiz in Woerdens café populair

Top 2000 stembus en quiz in Woerdens café populair

Café Victoria

De bus van de Top 2000 toert door allerlei steden in Nederland. Dit jaar stopte de bus ook bij café Victoria in Woerden. Dit trok veel inwoners van Woerden aan, helaas moesten er mensen teleurgesteld worden. Binnen 2 uur waren de inschrijvingen al vol. 

De eigenaar van café Victoria, Erik Thuis, vertelt: “Ik denk dat er wel 600 mensen zich hadden ingeschreven voor de Top 2000 quiz. Nadat de site van Radio 2 onze E-mail bekend gemaakt had en vertelde dat mensen zich moesten inschrijven, waren de inschrijvingen binnen twee uur vol.” Doordat er zoveel aanmeldingen waren kon niet iedereen naar het café komen. “De inschrijvingen liepen echt storm. Hierdoor moesten we natuurlijk helaas wel veel mensen teleurstellen. We hadden te weinig plek voor iedereen.” Veel mensen uit Woerden hadden er graag bij willen zijn.

Verbinding

Erik Thuis denkt dat de Top 2000 mensen in Woerden verbindt: “Er wordt door mensen onderling gesproken over de Top 2000. Binnen het gezin, met familie, met vrienden en binnen studentenhuizen, het leeft onder de mensen. Omdat de Top 2000 toch een beetje muziekopvoeding is, is het leuk dat alle leeftijden daar aan deelnemen”. Café victoria probeerde via allerlei sociale media verschillende leeftijdsgroepen te benaderen.

Wie weet stopt dat de bus van Top 2000 nog eens een keer in Woerden voor de mensen die er niet bij konden zijn.

Luister hieronder naar het Audio-interview van Lieke Queens met Erik Thuis over de Top 2000 quiz en stembus in café Victoria.

Over de auteur

Lucas van Ackooij

Lucas van Ackooij (2006) is journalist in opleiding en is erg gedreven om al het nieuws uit te zoeken en over te brengen aan de rest van Nederland. Hij wilt uitzoeken hoe dingen in elkaar zitten en hoe mensen (anders) denken. Nieuwsgierig is hoe je hem in 1 woord zou kunnen omschrijven, maar ook met de woorden georganiseerd en respectvol. Als iets met onrecht gebeurd, is hij één van de eerste die daar meer over wilt weten. Hij heeft een enorme politieke interesse en heeft dan ook ambities om daar zijn werk van te maken, zoals politiek verslaggever. Later bij de televisie werken als presentator, bijvoorbeeld bij een talkshow, ziet Lucas ook wel zitten. Hij zal zich altijd inzetten om de waarheid boven water te halen. Bovendien wilt hij dat alle kanten van een verhaal aan het woord komen, zodat het volledige plaatje in beeld wordt gebracht.