Woerden

Selecteer Pagina

Alle kinderen moeten buiten kunnen spelen

Alle kinderen moeten buiten kunnen spelen

Jantje Beton is een goed doel die zich inzet om meer kinderen buiten te laten spelen. Door geld op te halen met landelijke acties en verschillende initiatieven hoopt Jantje Beton meer kinderen in beweging te krijgen. ‘‘Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag!’’, zegt Jantje Beton.

Afgelopen week was de internationale dag voor mensen met een beperking. In Woerden zijn ze nu bezig om meer speeltuinen te bouwen die voor kinderen met een beperking toegankelijk zijn. Jantje Beton is hier groot voorstander van. Zij steunen daarom speeltuinen waar alle kinderen kunnen spelen. ‘’Alle kinderen in Nederland moeten de kans krijgen om naar buiten te gaan’’, zegt Michelle (programmaleider van de speelruimte).

Ontstaan Jantje Beton

Jantje Beton bestaat sinds 1968. Sindsdien is er steeds meer ‘beton’ gekomen zou je kunnen zeggen. Er wordt steeds meer gebouwd waardoor er voor kinderen minder ruimte is om buiten te spelen. Ook onder andere door digitalisering zitten steeds meer kinderen binnen. Buitenspelen zorgt voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien worden kinderen er meestal ook erg gelukkig van.

Wat moet elke speeltuin te bieden hebben?

Voor veel mensen spreekt dit voor zich, zoals; glijbanen, klimrekken en schommels. Heb je het weleens aan de kinderen gevraagd? Volgens Jantje Beton wordt er niet genoeg gesproken met de doelgroep. Uiteindelijk zijn zij ‘speelexperts’ en moeten wij het misschien aan hun vragen. ‘’Ga in ieder geval in gesprek met de kinderen die daadwerkelijk in die speeltuin gaan spelen’’, zegt Michelle.

In het volgende audiobestand kun je het interview beluisteren van Dagmar van Hoogstraten en Michelle Cramwinckel.

Over de auteur

Sarah Kleine

Onderzoekend, nieuwsgierig en enthousiast, dan heb je het over Sarah. Sarah Kleine (2005) is eerstejaars studente aan de Hogeschool van Utrecht HU.nl | Hier komt alles samen | Hogeschool Utrecht. Ze is nu werkzaam op de locatie 'Woerden' en publiceert voor Profiel ‹ Woerden — WordPress (svjmedia.nl) Aanpassen aan de geïnterviewde is mijn superpower. Dit resulteert in de tofste verhalen. Wie weet zet ik jou verhaal in het zonnetje.