Amersfoort

Selecteer Pagina

HU Amersfoort studenten stemmen voor de eerste keer

HU Amersfoort studenten stemmen voor de eerste keer

Hogeschool Utrecht te Amersfoort

 

AMERSFOORT – Op de Hogeschool Utrecht in Amersfoort hangt er een kleine spanning. Bepaalde studenten gaan vandaag voor de eerste keer stemmen. En ook dat kan een lastige keuze zijn.

 

Het is verkiezingsdag en dus mogen we allemaal stemmen. Sommige mensen doen het al langer, maar er zijn ook mensen die dit voor de eerste keer doen.   ‘’Ja ik vind het toch wel een beetje spannend, want ik weet niet precies hoe het werkt’’, vertelde een studente.

‘’Ik denk ook wel dat ik veel word beïnvloed door mijn omgeving in mijn keuze, ook omdat ik heb gevraagd wat hun keuze was hierin, want van mij hangt dat ook wel eraf van wat ik wil.’’ Zei de studente.

Volgens research van IPSOS is er uitgekomen dat veel minder jongeren links hebben gestemd, zo zouden er in 2021 nog 77 zetels gegaan zijn naar Linkse partijen als het aan jongeren lag, maar is dat in 2023 afgedaald naar 60 zetels.

Zo is Social media hier een heel groot deel in en kwam de aanpak hiervan vaak ter sprake bij de studenten. Zo spraken veel studenten over de media aanpak van hun favoriete partij.

Menno Gerris is de verslaggever op locatie en sprak meerdere studenten, die vandaag voor het eerst mogen stemmen. Voor sommigen is het nog lastig om een keuze te maken, anderen hebben zich goed voorbereid.

Luister hieronder naar het interview:

Over de auteur

Alejandro Fekkes

Alejandro Fekkes (2003) is een eerstejaars journalistiek student van de Hogeschool Utrecht. Afkomstig uit Groesbeek, een dorp vlakbij Nijmegen. Als een beginnend journalist kan Alejandro nog veel leren. Zijn pluspunten zijn het voorhand nemen bij onderwerpen en research doen achter iets vanwege zijn achtergrond in zijn vorige opleiding (online marketing & communicatie). Een uitdaging die Alejandro graag aangaat is het omgaan met de deadlines, dit ziet hij als een grote motivatie om hiervan te leren. Hij houdt zich dagelijks bezig met journalistieke kwesties, of het nou via media is, of via zijn school kan hij steeds meer leren om zich door te ontwikkelen naar een professioneel journalist. Als onderzoeksgebied heeft Alejandro nu de mooie stad Amersfoort. Hier is hij vaak te vinden om bepaalde kwesties in de stad aan te kaarten en mensen te interviewen. Zijn hobby? Sport. Als zowel beoefenen als bekijken houdt hij graag van sporten, welke maakt niet uit, wel heeft hij een voorkeur naar voetbal, basketbal en american football, hier zou hij graag een journalist van willen worden later, daarom leert hij elke dag dingen bij.