Amersfoort

Selecteer Pagina

D02 maakt kennis met Omroep EVA

D02 maakt kennis met Omroep EVA

Britt Vianen en Pim Mak bespreken met de presentator de dag

AMERSFOORT – 22 november was de dag van de verkiezingen. Niet alleen een spannende dag voor de kandidaten van de tweede kamer, maar ook voor eerstejaars studenten journalistiek. Klas D02 ging op deze dag in samenwerking met omroep EVA een live-uitzending maken over de tweede kamer verkiezingen.

Omroep EVA is de lokale omroep van Amersfoort. Onder de leiding van presentator Elmer de Winter en docent Pim Mak maken de studenten nieuwsitems over alles rondom de verkiezingen, maar ook over het parkeerreferendum waar de inwoners deze dag op stemmen. De gehele dag waren de studenten druk met items maken en schoven ze aan om verder te praten over het door hun gemaakte item. Aan het einde van de dag mocht ik live in de uitzendingen vragen stellen over de samenwerking, want hoe is het voor een lokale omroep om samen te werken met studenten? “Het was een geslaagde dag waarbij de eerste bouwsteen voor een goede samenwerking is gelegd”, verteld de Winter. “Voor eerstejaars studenten hebben jullie het ontzettend goed gedaan, daar mogen jullie trots op zijn”, gaat hij verder, waarna er lovende reacties volgen van de studenten.

De dag eindigde met 30 pizza’s en een korte evaluatie, waarbij de studenten terugblikte op een bijzondere dag. Voor het eerst radio maken en als een echte redactie samenwerken. Zoals de Winter al zei, de eerste bouwsteen is gelegd en we zijn ontzettend benieuwd naar de volgende samenwerking.

Over de auteur

Britt Vianen

Hoe word je een goede journalist? Door het gewoon doen. Britt Vianen (2002) gooit zichzelf in het diepe en is beginnend journalist. Nieuwsgierig, gestructureerd en uitbundig. Dé 3 woorden waarin ze zichzelf zou beschrijven. Een nuchtere vrouw uit een klein dorpje die meer te weten wilt komen van de wereld waarin ze leeft. Verschillende verhalen vertellen, groot of klein, dat is haar doel.