Amersfoort

Selecteer Pagina

Duurzame kerstmarkt bij Roots Fashion

Duurzame kerstmarkt bij Roots Fashion

De ingang van Roots Fashion in kerstsfeer

AMERSFOORT – Na een succesvolle zomermarkt organiseert kledingzaak Roots dit weekend zijn eerste kerstmarkt. De markt staat in het teken van duurzaamheid, de helft van de producten is tweedehands. 

Eigenaresse van Roots, Anouk Goossensen kwam met het idee voor de markt: “In de zomer hebben we een markt gehad en dat viel echt in hele goede aarde. Er werd meteen gevraagd wanneer de volgende markt was. Je merkt dat mensen er heel enthousiast van worden.“. 

De markt wijkt af van de traditionele kerstmarkt en staat in het teken van duurzaamheid. Zo zijn de helft van de producten tweedehands. Personeelsleden hebben hun zolders en kasten opgeruimd om de spullen op de markt te verkopen. De andere helft van de spullen zijn outlet producten met een hoge korting uit de winkel. Een klein gedeelte van de spullen heeft maar met kerst te maken, zo zou iedereen er wel iets leuks kunnen vinden.  “Het is eigenlijk meer een markt tijdens kerst dan een kerstmarkt. Iedereen is welkom en er is voor iedereen wel wat leuks. Er zijn zeker kerstspullen, maar er is ook veel tweedehands en outlet.” Aldus de eigenaresse.

Als de markt succesvol blijkt, ziet Anouk het wel zitten om het nog een keer te organiseren. “Als de mensen het leuk vinden dan gaan we het vaker doen. Ik denk dat het ook iets leuks zou zijn voor de straat, als iedereen er aan wilt mee doen.“.

Na een daverend succes op de zomermarkt, gaat verlsaggeefster Isa Bauman in gesprek met Goossensen over wat er te doen en te zien is op de kerstmarkt.

Over de auteur

Tessah van der Weij

Tessah van der Weij (2000) is een beginnend journalist uit Utrecht met een passie voor kunst, cultuur en maatschappelijke kwesties. In september 2023 is ze begonnen aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, waar ze de eerste stappen zet in de wereld van de journalistiek. De komende jaren zal ze zich daar verder ontplooien. Gewapend met een microfoon gaat ze voor SVJ Media op pad, om de meest bijzondere verhalen uit Utrecht en omgeving vast te leggen.